Penjov i Dudaš osvojili bronzane medalje

Pon, 28.04.2014 - 23:54 -- dejan.vukovic

Rvački klub Spartak pokazao je da ima kvalitetnu najmlađu generaciju. Na Kupu Srbije na kojem je učestvovalo preko 120 rvača iz 15 klubova koji je održan u Zrenjaninu, takmičari Spartaka do 11 godina u rvanju grčko-rimskim stilom osvojili su 1.mesto sa 34 boda: Druga je bila ekipa Potisja (Kanjiža) sa 29 osvojenih bodova, dok su treći bili rvači Soko iz Sombora sa 24 boda.

Osvajači medalja: Torma Bence 3. mesto u kategoriji do 33kg (U-9)

Konkurencija do 11 godina:

  • 1 mesto: Toth Arpad do 35kg,  Prčić Antal do 45kg., Virković Ivan do 60 kg.
  • 2. mesto:  Godo Danijel do 60 kg
  • 3.mesto: Katona Valentin do 45kg 

------------------------------------------

Trojica rvača Spartaka kao članovi reprezentacije Srbije nastupili su na tradicionalnom Međunarodnom FILA turniru „TROFEJ JADRANA“ koji je održan u Poreču. Na turniru je nastupilo devet nacionalnih selekcija i 51 takmičar u grčko rimskom stilu. Od šestoro reprezentativaca Srbije njih četvorica se kući vraća sa medaljama a među njima i dvojica subotičana. Obojica su osvojili bronzane medalje, i to Robert Dudaš (do 60 kg) i Ervin Penjov (do 74 kg). Treći takmičar Spartaka bio je Sabolč Horvat (do 96 kg) koji je zauzeo peto mesto. 

Za Srbiju medalje su osvojili još Boban Živanović do 120 kg zlato i Branko Živanović u istoj kategoriji srebrnu medalju. Bez medalje ostao je Božidar Baltić (do 74 kg) koji je zauzeo deveto mesto

U ekipnom plasmanu Srbija je zauzela treće mesto iza Hrvatske i Nemačke koja je bila najuspešnija reprezentacija.

Autor teksta: 
Custom Search