Obeležavanje Međunarodnog dana fizičke aktivnosti

Čet, 08.05.2014 - 15:09 -- dejan.vukovic

Zavod za javno zdravlje Subotica svečano će obeležiti Međunarodni dan promocije fizičke aktivnosti. Biće ovo peta akcija u nizu koju ponovo potpomaže Grad Subotica, resor za sport i omladinu. Zajedniča akcija Zavoda za javno zdravlje i Studentskog parlamenta subotičkih fakulteta sa svojim partnerima koji su pored ostalih Studentski centar, Dom zdravlja, Crveni Krst, JKP Stadion i AKA trening centar planiraju promociju raznih oblika fizičke aktivnosti u okviru sportskog turnira koji će se održati 10. maja u terminu od 10 časova na terenima Studentskog centra (kod studentskog Doma i ekonomskog fakulteta). U slučaju lošeg vremena turnir će se organizovati u Hali sportova u istom terminu.

Pripremljene su i nagrade za najuspešnije ekipe i pojedince koje obezbeđuju WinWin Computers, Planeta sport, JKP Stadion i knjižara Laguna

Mladi će imati priliku da prekontrolišu svoje zdravstveno stanje, odrede nivo šećera u krvi i krvni pritisak pre i posle fizičke aktivnosti. Prilika je da dobiju i savete lekara o načinu ishrane.  Ovim putem Zavod za javno zdravlje apeluje na sugrađane da menjaju svoje navike i da se okrenu putu zdravlja, da redovno kretanje postane deo njihove svakodnevnice. 

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search