Organizovan odlazak u Kuću cveća povodom Dana mladosti

Kategorija: 

Komunisti Srbije    Centar – Tito – Központ

Gradski komitet     Gradski odbor

Subotica                Subotica

Desetočlana delegacija mladih i građana Subotice će u nedelju 25. maja 2014. godine odneti u Kuću cveća u Beogradu štafetu povodom Dana mladosti.. Štafetu ćemo položiti na grob Josipa Broza Tita u ime većine građana Srbije i Subotice (prema istraživanju, 72 %) koji poštuju i dostojanstveno se sećaju i neguju civilizacijske vrednosti Titove socijalističke Jugoslavije: samoupravu, bratstvo i jedinstvo i ravnopravnost svih nacionalnih zajednica, nezavisnu i nesvrstanu spoljnu politiku.

Mladi u Srbiji nemaju svoj dan i potpuno su gurnuti na margine društvenih zbivanja. Srbija ne može napred i stalno ćemo zaostajati dok je među mladima preko 50 % nezaposlenih. U predstavničkim telima i skupštinama nema barem 30 % mladih, koliko ih je u sastavu stanovništva i u tom cilju bi valjalo menjati izborni zakon. U procesu obrazovanja nema dovoljno vaspitanja i prosveta nije uopšte usklađena sa potrebama i strateškim pravcima razvoja privrede. Pod motom da "nema novca" zapostavlja se i ne poklanja se pažnja stvaralaštvu mladih i organizovanom korišćenju slobodnog vremena mladih. Položaj i problemi omladine su isto "velike teme" za političke elite i na tome se moraju svi promptno i hitno angažovati, stvarati novu vrednost, jer se još uvek živi korišćenjem vrednosti i resursa stvorenih u Titovoj Jugoslaviji. Mladi Srbije i Subotice bi se morali u većem broju angažovati na prevazilaženju dubokih društvenih problema jer im niko neće "na tanjiru" pokloniti budućnost i otkloniti bedu i siromaštvo današnjice. Povodom katastrofalnih  poplava, omladina nas je; na sreću svih, uverila da masovno želi da bude na korist narodu i državi. Važno je da elita shvati i u praksi stvori uslove da omladina može ovako da nastupi u obnovi zemlje i u normalnim uslovima.

Naziv štafete mladosti iz Subotice je "Jugoslavika II". Njen autor i stvaralac je Jenovai Bela, bivši radnik subotičkog građevinskog giganta "Integral"-a, kome se zahvaljujemo na uloženim naporima u izradi štafete. Štafetu "Jugoslavika II" mladih građana Subotice naše organizacije  poklanjaju u trajno vlasništvo  Muzeju istorije Jugoslavije u Beogradu.

Komunisti Subotice i Centar – Tito – Központ izražavaju iskreno saučešće porodicama nastradalih u poplavama. Kao što smo i do sada, i ubuduće ćemo učestvovati u svim humanitarnim i dobrovoljnim akcijama na saniranju šteta od ovih katastrofalnih poplava.

 

S poštovanjem,

                                                    U ime Komunista Subotice i Centra – Tito – Központ

                                                                                 Olajoš Nađ Mikloš

Tagovi: 
Custom Search