Tamaš Kajdoči na Olimpijskim Igrama mladih

Čet, 10.07.2014 - 00:58 -- dejan.vukovic

Radosna vest za subotički sport stigla je iz saveza kluba dizača Srbije. Predsednik međunarodne federacije za dizanje tegova i počasni član Međunarodnog Olimpijskog komiteta Dr. Tamaš Ajan obavestio je nacionalni Savez da je Srbija dobila kvotu od jednog učesnika na 2.Olimpijskim Igrama mladih 2014. koje će se odigrati u Kini. 

Sistem kvalifikacija je takav da bez obzira na odličan plasman našeg sportiste na kvalifikacionim takmičenjima, Srbija nije imala tim od osam takmičara koji bi obezbedio dovoljan broj bodova za kvalifikaciju. Druge Olimpijske Igre mladih se održavaju u Nanjingu (Kina) od 16. – 28.avgusta a samo takmičenje u dizanju tegova je od 17-23. avgusta 2014. Olimpijski komitet Srbije odmah je izvršio prijavu Tamaša Kajdočija za učešće na ovom takmičenju. Tamaš je inače trećeplasirani na Evropskom prvenstvu za mlade ove godine, a na svetskoj rang listi do 17godina zauzima četvrto mesto. Bio je sedmoplasiran na nedavno održanom svetskom prvenstvu kod juniora.

Tamaš se za Olimpijadu priprema u Subotici sa svojim trenerom Stipanom Vertom, nacionalnim trenerom. Završne pripreme će imati u Sloveniji na Bledu od 29.07. do 07.avgusta u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije. Savez Srbije za dizanje teova izražava veliku zahvalnost Međunarodnoj federaciji za dizanje tegova na ovom izuzetnom gestu. Uzimajući u obzir da je poslednji put sportista iz Srbije u dizanju tegova na Olimpijskim Igrama učestvovao u Atlanti 1996. godine. Nadamo se, da će Tamaš Kajdoči iskoristiti neponovljivu priliku, da sa trenerom Vert Stipanom ostvare dobar rezultat.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Custom Search