vaterpolisti Spartak Prozivke drugi u Vojvodini

Pon, 14.07.2014 - 01:48 -- dejan.vukovic

Vaterpolisti Spartak-Prozivke uspešno su završili takmičenje u Prvenstvu Vojvodine za 2001 godište zauzevši drugo mesto. Poslednja dva kola prvenstva u A grupi odigrala su se na bazenu SRC Prozivka, iako je prvobitno trebalo biti odigrano na bazenu u Dudovoj šumi. Međutim zbog lošijih vremenskih uslova a u dogovoru sa svim ekipama učesnicima takmičenje je prebačeno na novi bazen na Prozivci uz domaćinstvo VK Spartak-Prozivka. Spartak-Prozivka je nastupala sa dve ekipe kao i Vojvodina iz Novog Sada. 

Postignuti sledeći rezultati:

  • Spartak-Prozivka 1 – Spartak 6:6
  • Spartak-Prozivka 2 – Vojvodina 2 7:2
  • Spartak-Prozivka 2 – Vojvodina 1 3:8
  • Spartak-Prozivka 1 – Polet 1:4

Plasman u polufinale obezbedili su Vojvodina i Spartak-Prozivka. Polufinale se odigralo u Zrenjaninu gde su se ukrstili sa prvoplasiranim iz B grupe, ekipom VK Mladost iz Pančeva. Subotičani su bili veoma uverljivi u ovom polufinalnom duelu slavivši sa visokih10:4, što ime j eomogućilo plasman na finalni turnir državnog prvenstva i u finale Prvenstva Vojvodine. U Finalu Prvenstva Vojvodine, Spartak Prozivka je poražena od Vojvodine i time zauzela drugo mesto.

Ovo je ujedno treće generacija Spartak- Prozivke koja se plasirala na državno prvenstvo. Pored ove generacije taj uspeh su ostvarile i generacija 1999 i mlađi, kao i 2002 i mlađi. Nema puno odmora za mlade vaterpoliste Spartak-Prozivke. Za par nedelja počinje finale državnog Prvenstva, odnosno takmičenje 8 najboljih ekipa u Srbiji gde će subotičani pokušati da stignu što dalje i pokažu svoje kvalitete.

Autor teksta: 
Custom Search