A szülők reménykednek, a falubeliek félnek

Kategorija: 
Izvor: 

Társaságokban járnak szórakozni a bajmoki fiatalok Tijana Jurić eltűnése óta. A faluban általános az aggodalom. Mindannyian abban bíznak, hogy a szabadkai lány rövid időn belül egészségesen kerül elő. Az édesapa szerint a lánya Magyarországon van. „Valaki elrabolta a gyerekemet. Ez egy tény, ami fáj. Azért, mert tudjuk, hogy Tijana egy érzékeny, törékeny lány. Elég, ha bezárják egy szobába, egy helyiségbe, és ne bántsák...Nem tudom, hogy bírja ezt. Ez az amit már nagyon nehéz elviselnünk.”

A lány édesapja Bajmokon fogadta a Pannon RTV stábját. Azt mondja nem adja fel a reményt. Hisz abban, hogy a lánya épségben hazakerül. „Mi mélyen hiszünk. Tijanát már hat napja nem találjuk, de azért hiszünk. Itt vannak Szerbia legjobb szakemberei – ezt mondták nekünk –, a legjobb rendőrfelügyelők, mindenki a maga területén a legjobb, az emberrablások és a véres bűneseteket is beleértve. Mi optimisták vagyunk, bízunk benne hogy Tijana visszatér, méghozzá hamarosan” – mondta bizakodva az eltűnt lány édesapja, Igor Jurić. Az édesapa azt mondja, a család most már nagyon nehezen tűri a megpróbáltatásokat. „A feleségem napok óta nem alszik, én még valahogy el is szenderedek, de ő azt hiszem, ebben a hat napban mindössze 5-6 órát aludt. Most már nagyon nehéz. Nem tudom meddig. Van még egy lányunk, rá is gondolnunk kell. Nem tudom elképzelni az életet Tijana nélkül. Ameddig nem találjuk, én nem állok meg.”

Tijana egy hete egy sportpályán volt barátaival, majd megindult visszavinni egy kölcsönkért pulóvert. A fél pár sportcipőjét és a műkörmét egy közeli villanykaró környékén, néhány méterre a sportpályától találták meg a nyomozók.

„A gyerekek, a barátnői és a barátai nyilatkoztak arról, hogy valami itt történt, a második villanykarónál. Hogy láttak-e itt autót, vagy itt váltak el egymástól, nem tudom pontosan. Ez után a tűzoltók és a rendőrségi csapatok kiszivattyúzták ezt a csatornát” – mondta egy ismerős.

Egyes elméletek szerint a 15 éves lány dulakodhatott, küzdhetett elrablóival. Erre utalhat a megtalált sportcipője és a műköröm. Hivatalos információk erről nem láttak napvilágot. A falubeliek is csak találgatásokra hagyatkoznak. „Beszélnek, hogy gyerekrablás volt, volt, aki azt mondta, hogy egyedül ment el. Van mindenféle. Az igazságot még, azt hiszem, senki sem tudja. Nekem is itt van az unokám, 15 éves. Azt hiszem, hogy mindenki aggódik, mindenki félti a gyerekét, az unokát. Legyen az fiú vagy lány” – mondta egy bajmoki lakos.

A fiatalok is elővigyázatosak. „Most, mióta megtörtént, nem nagyon járunk mi sem arrafelé. Igyekszünk társaságban menni. Mindig együtt maradni. Mindenhova kísérni a másikat” – mondta egy fiatal fiú.

A faluban általános a felháborodás és a kétségbeesés. „Lehet, hogy emberrablás, lehet, hogy nem. Elég egyetlen pillanat, és kész. Mit lehet tenni ellene? Nem lehet bezárni a gyerekeket” – magyarázta egy férfi.

A találgatásoknak és az álhíreknek se szeri se száma. Csütörtök hajnalban jelent meg a Facebook közösségi oldalon az a profil, amely váltságdíjat követelt az eltűnt lányért. A szöveg szerint egymillió dinárért cserébe szabadon engedik Tijanát. A rendőrség rövid idő alatt kiderítette, hogy hamis profilról van szó. Azóta az oldalt törölték. „Megállapítottuk, hogy egy kiskorú személyről van szó, aki a szülei laptopját használta és jelen pillanatban Nagybecskereken tartózkodik” – nyilatkozta ezzel kapcsolatban Nebojša Stefanović belügyminiszter.

„Reménykedek, hogy hamarosan visszatér” – mondta egy bajmoki. A falubeliek valamennyien ebben bíznak, hogy hamarosan épségben visszatér a fiatal lány.

Custom Search