Kezdődik az iskola, a családoknak jól jön a támogatás

Kategorija: 

Hátrányos helyzetű családok gyerekeinek segít az iskolakezdésben a VMSZ Szabadkai Női Fóruma. Huszonhét, füzetekkel teli csomagot adtak át Szabadkán, a Kertváros Helyi Közösségben. A cél, hogy csökkentsék a tanévkezdés költségeit. A gyerekek a Dj-k világába is betekinthettek.

„Legyél te is Dj, keverd a zenét!” – ez volt a mottója az idei füzetcsomagosztásnak. A gyerekek játékosan tanulhatták meg a Dj-k munkáját. A hagyományossá vált csomagosztást ezúttal zenekeveréssel indították. A szülőknek jól jön a füzetekből álló csomag. Ennyivel is csökkennek az iskolakezdési költségek.

Ábrahám Miklós: „Nagy segítség, mert két iskolás gyermekünk van, egyik harmadikba kezd járni, a kisebbik elsőbe. Mind a kettőnek meg kell vásárolni a tanszereket; új táska, új felszerelések, és ez a segítség jól jön.”

Idén 27 gyerek számára több mint 300 füzetet osztottak ki. „Szinte már hagyománnyá vált, hogy az iskola kezdete előtt a Kertvárosban ez a kis társaság összegyűlik, egy kis ünnepélyes program keretén belül kiosztjuk ezeket a füzetcsomagokat. Ez alkalommal annyiban különbözünk az előző évektől, hogy egy zenés-szórakoztató műsort is készítettünk a gyermekek számára” – mondta el Horváth Tímea, a VMSZ Szabadkai Női Fórumának elnöke.
A füzetcsomagokat a szociálisan hátrányos helyzetű családoknak, a nagycsaládosoknak és a gyermekeiket egyedül nevelő anyukáknak osztották ki, immáron hatodik alkalommal.

Custom Search