A jó bornak is kell cégér

Kategorija: 
Izvor: 

Fesztiválra készülnek a borászok. Vörös- és fehérborok valamint rozék várják majd az ínyenceket a ma este hét órakor kezdődő Borutca megnyitón, Szabadkán.

Hacsak nem lesz felhőszakadás, ma este hét órakor lesz borfesztivál megnyitó. Kilenc borpavilon, több, mint ötven fajta bor, a világzenei kis színpad és az Interetno fesztivál 0 napja. Ezek az idei borfesztivál paraméterei.

Délután négykor a kirakodóvásár már fogadott látogatókat, a Borutcában azonban még sok pavilon zárva volt. A jó idő reményében csupán néhányan készülődtek az esti megnyitóra. A DiBonis borászat szerint presztízskérdés jelen lenni ezen a fesztiválon. „A jó bornak is kell cégér, kell a reklám és a direkt kapcsolat a fogyasztókkal a legjobb reklám, és ilyen lehetőséget nem szabad kihagyni” – mondta Bóni László borász.

Másodszor szerveznek Borfesztivált az Interetno fesztivál keretében. Szilágyi Dorottya a Borfesztivál főszervezője elmondta: néhány újdonsággal bővült a Borutca kínálata a tavalyi évhez képest. „Apróbb változtatásokat eszközöltünk az idei évre, például ami a pohárbérletet illeti, ennek lesz külön standja és az emberek külön tudnak majd poharat bérelni, valami változás van a borászok tekintetében, egy tavalyi elmarad, egy új jött, de azt gondolom, hogy hangulatban legalább olyan jó lesz, mint a tavalyi.”

Az idén a Nagy-Sagmeister Borászat, a Harmath Borászat, a Bálint Pincészet, a Maurer Borászat, a DiBonis Borászat, a Kasza Pincészet, a Brindza Borászat és Paskó Csaba plébános boraival, pálinkáival, valamint kézműves termékeivel várja majd vendégeit a Borutca. Ezenkívül estére egy kispiaci sajtüzemből házi kecskesajt és csantavéri kézműves csoki is a standokra kerül. A Borfesztiválnak idén is az Interetno Fesztivál ad otthont, az Ethnokor koncert megtartásának támogatója pedig a Goodwill Gyógyszertár.

Custom Search