Hamarosan emelkedik a buszjegy ára Szabadkán

Kategorija: 

Száz dinárra drágulhat a városi buszjegy ára Szabadkán. Egyes információk szerint a jelenlegi 86 dináros ár októbertől emelkedhet. Az elektronikus kártyával utazókat nem érintené a drágulás.

Akinek nincs elektronikus kártyája, a buszban vált jegyet. Őket érinti majd a drágulás. A jelenlegi ár 86 dinár. Egyes értesülések szerint a városi tömegközlekedési közvállalat 100 dinárra emelné az autóbuszban vásárolt jegy árát. A Pannon RTV megkeresésére a Subotica-trans Utasszállító Közvállalatból telefonon annyit közöltek, hogy egyelőre nem várható drágulás a városi buszjáratokon.  Az áremelésre alapítóként az önkormányzatnak kell rábólintania. A városvezetés egyelőre nem szolgált konkrét információkkal.

„Tavaly decemberben és idén tavasszal sem engedélyeztem a kommunális vállalatok árainak emelését. Ez nem azt jelenti, hogy esetleg nem fognak történni áremelések az év vége felé. Nem tudom tartani a közvállalatok gazdasági és anyagi helyzetének romlását azzal, hogy a szociális helyzetet védjem, de az esetleges áremelések összhangban lesznek a polgárok lehetőségeivel, anyagi helyzetével” – nyilatkozta Maglai Jenő polgármester.

A Subotica-trans jelenleg megszabott 86 dináros tarifája sem tartozik az olcsók közé. Zomborban a városi autóbusszal utazóknak 70 dinárt, az újvidékieknek pedig ettől is kevesebbet, 55 dinárt kell fizetniük.

Custom Search