Okrugli stol na temu „Identitetske sastavnice i prijepori bunjevačkih Hrvata“

Uto, 16.09.2014 - 17:02 -- nikola.tumbas

Izmena mesta događaja 2014.09.25.11.00.

Koristimo ovu priliku obavijestiti javnost da će se Znanstveno-stručni okrugli stol na temu „Identitetske sastavnice i prijepori bunjevačkih Hrvata“ održati u petak, 26. rujna 2014. u Pastoralnom centru „Augustinianum“ u dvorištu Subotičke biskupije (Trg svete Terezije 3, Subotica), s početkom u 10 sati.

***

Okrugli stol na temu „Identitetske sastavnice i prijepori bunjevačkih Hrvata“

Znanstveno-stručni okrugli stol pod nazivom „Identitetske sastavnice i prijepori bunjevačkih Hrvata“ bit će održan u petak, 26. rujna (septembra) 2014. godine s početkom u 9,30 sati u Plavoj dvorani Gradske kuće u Subotici.

U radu ovoga interdisciplinarnog znanstvenog skupa sudjelovat će poznavatelji i istraživači bunjevačke kulturne i povijesne baštine iz Srbije, Hrvatske i Mađarske, koji su svojim dosadašnjim znanstveno-istraživačkim radom uvelike pridonijeli boljem i svestranijem razjašnjenju identitetskih sastavnica i prijepora među bunjevačkim Hrvatima.

Okrugli stol u Subotici organizira se temeljem dogovora o suradnji Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i Katedre za manjinske zajednice i kulture Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Skup je rezultat ranijega dogovora o održavanju i „subotičke sesije“ s trodnevnog znanstvenog skupa „Bunjevci u vremenskom i prostornom kontekstu“, koji je održan od 20. do 22. studenoga 2012. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, u organizaciji Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju. On je priređen povodom završetka petogodišnjega znanstvenoistraživačkog projekta Identitet i etnokulturno oblikovanje Bunjevaca, što ga je realizirao Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Tomislav Žigmanov, v. r. ravnatelj Zavoda

Mesto održavanja: 
Vrsta događaja: 
Vreme održavanja - početak: 
Pet, 26.09.2014 - 09:30
Vreme održavanja - kraj: 
Pet, 26.09.2014 - 14:00
Kategorija: 
Custom Search