Az utasoknak a néhány dináros drágítás is számít

Kategorija: 
Izvor: 

A víz, a szemétszállítás, a városi temetkezési szolgáltatás mellett az autóbusz-közlekedés is drágul Szabadkán. A Subotica-trans Közúti Utasszállító Közvállalat menetjegyei október 1-jétől drágulnak, átlagosan 4 százalékkal. Az üzemanyag és a külföldi alkatrészek árának emelkedése miatt volt szükség a módosítására.  

Az időjárás hidegebbre fordulásával egyre többen használják a tömegközlekedést. A lakosok szerint már most is drága a menetjegy.

„Igen, drágállom, mert mi minimálbérért dolgozunk, 23 ezer dinár a fizetésünk. A jegyet meg saját zsebünkből kell kifizetni, és ez a baj” – mondja egy szabadkai polgár.

„Ezzel az éves jeggyel jól jártam, így 4000 dinár egy hónapra, és a városi buszt is tudom használni meg Oromra utazom, amúgy egyébként nagyon drága lenne” – meséli az egyik utas.

A Subotica-trans idei éves tervében előrelátta az emelkedést, amit a városi képviselő-testület a csütörtöki ülésén fogadott el. Fehér Opletán Zsolt, a Subotica-trans műszaki igazgatóhelyettese szerint ez a minimális emelés indokolt volt, és az utasoknak csak két-három dinár többletkiadással jár. „Sajnos, ismét ehhez a nem túl közkedvelt lépéshez kellett nyúlnunk, viszont ez a Subotica-trans éves gazdálkodási tervében is benne volt, amelyben 5,5 százalékos drágítás volt kalkulációban. Viszont mi igyekeztünk minimálisan drágítani, ami annyit jelent, hogy átlagában véve 4 százalék alatt mozog.”

A műszaki segédigazgató szerint további emelésre a következő év októberéig nem kell számítani.

Custom Search