A szandi mandival ismerkedhettek a filmkedvelők Szabadkán

Kategorija: 
Izvor: 

Gyarmathy Lívia Ismeri a szandi mandit? című filmjét vetítették le csütörtökön este Szabadkán, a Lifka Sándor Art Moziban. A groteszk vígjátékról Tóth Erzsébet költő, a Magyar Művészeti Akadémia tagja mondta el gondolatait a szabadkai közönségnek. Ez a film is egyike annak az 53 filmnek, amelyet a Magyar Művészeti Akadémia a legemlékezetesebb, a legjobb alkotások közé sorolt, és amelyeket ezen a héten Vajdaság 16 településén levetítenek.

Az Ismeri a szandi mandit? című szatirikus hangvételű film az emberek élethez és munkához való viszonyulását mutatja be a Kádár-korszakban. Olyan ismert színészek játszanak benne, mint Schütz Ila, Kállai Ferenc, Kiss Manyi vagy Dajka Margit. A filmről és a Kádár-korszakról Tóth Erzsébet költő, a Magyar Művészeti Akadémia tagja beszélt a szabadkai közönségnek.

A Magyar Művészeti Akadémia 53 filmet tartalmazó válogatásába az 1945-től a rendszerváltásig készült legemlékezetesebb, legértékesebb magyar alkotások kerültek be. Ezeket láthatja a vajdasági közönség ezen a héten. Csütörtökön este Bódy Gábor Psyché című filmjét is láthatta a szabadkai közönség. Pénteken Jancsó Miklós Oldás és kötés, valamint Tarr Béla Sátántangó című filmje van műsoron.

Custom Search