"Solidarnost" pozdravlja odluku da se jedna ulica nazove po Verici Barać

Kategorija: 

Udruženje građana Subotice "Solidarnost" svojevremeno je uputilo Skupštini grada inicijativu da jedna ulica u gradu ponese ime Verice Barać, tog neustrašivog borca protiv korupcije. Iako se mi nismo slagali sa izborom ulice, jer smo za to predlagali plato ispred bazena u MZ "Prozivka", pozdravljamo odluku Skupštine grada  kojom je jedna ulica dobila ime Verice Barać

Mi iz UG SU "Solidarnost" smatramo da je ova odluka vlasti simboličan signal za to da se u Subotici želi uhvatiti u koštac sa korupcijom i borbom protiv nje. Jer ona u našem gradu nije u prošlom vremenu započeta nego je "gurana po tepih", sa namerom da građani Subotice "zaborave" sva korupcionaška nedela. Nećemo ih zaboraviti, jer su naši sugrađani u velikom broju izbačeni na ulicu zbog korupcije u pljačkaškim privatizacijama, što zbog korupcije čame i tavore u pojedinim službama gradskih i republičkih uprava, a slučajevima korupcije u javnim komunalnim preduzećima u Subotici ne zna se ni broj. Mi smo o svemu tome obavestili nadležne organe i zato od državnih organa, organa vlasti u Subotici da krenu dalje od navedene simbolične odluke i započnu sa procesuiranjem onih koji su se pomoću korupcije i mita obogatili i ojadili veliki broj građana Subotice. Ako se to pak ne desi, mi ćemo obavestiti i javnost o našim dokazima protiv nosilaca korupcije u našoj sredini.

Subotica će biti drugačija, bolja, biće grad za ljude, ako se i praktično krene putem borbe Verice Barać. Ne samo zbog nje, već i zbog svih nas i naše dece!

 

Subotica, 30.09.2014. godine                                           UG SU "Solidarnost"

                                                                                                predsednik:

                                                                                          Vanja Dragojlović

Custom Search