Za Mađare na drugi način

Kategorija: 

Grupa birača "Za Madjare na drugi način" za izbore za Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine prikupljaće u sredu, 1.10.2014 godine potpise za listu na čijem je čelu Laslo Fodor, preduzetnik iz Novog Sada. Potipse ćemo prikupljati na adresi Matka Vukovica 8/2 od 12 do 20h. Ukoliko neko ne može u datom vremenskom period se odazvati pozivu, overu potpisa podrške može učiniti i u četvrtak i petak u Uslužnom centru Gradske  uprave Subotice u Gradskoj kući između 8,00 i 15,00 časova.Pripadnici mađarske nacionalne zajednice koji žele da podrže našu listu i program "Za Mađare na drugi način" treba sa sobom da ponesu ličnu kartu. 

 

Lista "Za Mađare na drugi način" će se zalagati za:

Jednake šanse u ostvarivanju prava za sve Mađare širom Vojvodine, bez obzira na teritorijalnu, stranačku pripadnost.
Savremeniju kulturnu politiku za mlade
Uvođenje rodne ravnopravnosti u sve strategije
Uvođenje jezika društvene sredine u program nastave i korenitu promenu  nastavnog programa srpskog jezika kao nematernjeg.

Najvažniji cilj jeste stvaranje kvaltietnih uslova za život za sve vojvođanske Mađare, da bi svoj život ostvarili u zavičaju a ne u dijaspori.

 

Grupa birača koja kandiduje listu "za Mađare na drugi način" čine Aniko Širkova, diplomirana pravnica (Senta), Aniko Žiroš Jankelić, profesorka (Senta), Janoš Vaštag, diplomirani ekonomista u penziji (Ada). 

 

Custom Search