Tehetségnap a szabadkai Majsai Úti Általános Iskolában

Kategorija: 

Tehetségnapot szerveztek ma a szabadkai Majsai Úti Általános Iskolában. Az intézmény legtehetségesebb tanulói többek között biológiából, fizikából és kémiából tartottak bemutatót diáktársaiknak.

Tehetséges énekesekkel, történelmi öltözékben harcoló katonákkal és küzdősportokkal is megismerkedhettek a gyerekek a Majsai Úti Általános Iskolában megrendezett Tehetségnapon. Az iskola zsibongója tele volt kíváncsi kisdiákokkal, akik könnyen tanulhattak idősebb társaiktól.

Bognár Beáta osztálytanító: „Ezen a napon nemcsak a tanulóknak a tehetsége tud kibontakozni, hanem a műhelymunka során egy olyan interaktív foglalkozásról van szó, ahol valóban minden tanuló belekóstolhat a tudományokba és esetleg kedvet kaphat hozzá, beleláthat abba, hogy a többi tehetséges tanuló miben ügyes, miben ügyeskedik.”

Gabrić Viktor a műszaki standon mutatta be napenergiával működtetett autóját. „Elektromos árammal működik. Most nincs elemmel beüzemeltetve, de idén egy versenyre meg lesz csinálva. Napenergiával fognak működni a lámpái.”

Fizikai kísérletek, biológiai ismeretek, de a magyar nyelv ápolása is helyet kapott a Tehetség napon. Az igazgató szerint a gyerekek ezeken az eseményen tudnak csak igazán megismerkedni a tankönyvben leírt fogalmakkal. Tóth Szilvia: „Minden asztalnál, minden standon egy-egy tantárgyat láthatunk. Annak az érdekességeit és különlegességeit tudják a gyerekek látni, kipróbálni a gyakorlatban is.”

Az idén második alkalommal megrendezett Tehetségnap hatalmas sikert aratott a gyerekek között. A eseményt a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács támogatta.

Custom Search