Kultúrműsor és barátkozás a Magyar Házban

Kategorija: 
Izvor: 

Versek, népdalcsokrok és komolyzene – mindez helyet kapott a szabadkai Magyar Ház tanácstermében tartott művelődési műsorban. A rendezvény a Talentum Egyesület és szabadkai Zeneiskola közös produkciója volt.  

Szabolcsi népdalokat adott elő a szabadkai Zeneiskola és a Talentum Egyesület. A szervezet két éve alakult azzal a céllal, hogy segítse a tehetséges gyerekeket. „Egy olyan kultúrműsort, egy kollázsműsort adunk elő, amiben bemutatjuk a magyar nyelvet, a táncot, a zenét, és én azt gondolom, hogy ez a három dolog a legfontosabb tényezője annak, amiben él a nemzet” – nyilatkozta Brezovszki Roland, a Talentum Egyesület művészeti vezetője.

A különböző rendezvények a hagyományok ápolása mellett lehetőséget teremtenek arra is, hogy az egy közösségben élő emberek szorosabbra fűzék a kapcsolataikat. „Abban biztos vagyok, hogy egy olyan városban, mint Szabadka nagyon fontos, hogy az egy helyi közösséghez tartozó emberek, akik talán már nem is nagyon ismerik egymást, lehetőséget kapjanak arra, hogy akár megismerkedjenek egymással, akár barátokat szerezzenek” – véli Lovas Ildikó, a Magyar Összefogás jelöltje.

Bognár Beáta, a Magyar Összefogás jelöltje szerint: „A hagyományainkat, a néptáncot, a kultúrát át kell adni a fiatalabb nemzedéknek, mert a gyerekeknek már kiskorukban meg kell tanulniuk azt, hogy népüknek, nemzetüknek van történelme, van múltja, hiszen a jelent csak úgy tudják megtanulni és megérteni, ha megismerhetik a múltat is.”

A Magyar Összefogás jelöltjei a tervek szerint folytatják az MNT által négy éve megkezdett projekteket. Kiemelt hangsúlyt fektetnek a magyar kultúra ápolására és fejlesztésére.

Custom Search