Treća ženska konferencija

Sub, 01.11.2014 - 00:53 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 

Danas je u hotelu Galerija otvorena Treća ženska konferencija koja će se baviti temama od značaja za razvoj Srbije za koje će se žene zalagati u periodu do 2020. godine.

Učesnicima skupa koji će u Subotici i na Paliću trajati do nedelje, potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović saopštila je da je pri Vladi formirano koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost.

Potpredsednica Narodne Skupštine Gordana Čomić izjavila je da je Skupština usvojila najvažnije zakone koji se tiču prava žena i rodne ravnopravnosti i da je neophodna kontrola u primeni tih zakona.

Predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonja Liht smatra da je ženska energija neophodna svakom društvu, dok Meho Omerović, kao predsednik skupštinskog odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova poručuje da žene moraju da zauzimaju mesta gde se nalaze poluge vlasti.

Konferencija "Ženska platforma za razvoj Srbije – Palić 2014" je okupila više od stotinu žena angažovanih na javnim poslovima u parlamentu, političkim strankama, akademskoj zajednici, civilnom sektoru, medijima i u drugim oblastima

info: Radio Subotica

Tagovi: 

Više o ovoj temi...

Nastavljen rad po blokovima i temama...

U video prilogu moderatorka II bloka: Razvoje npolitike - Kultura i mediji, Dragana Petrović, magistar umetnosti, govori o zaključcima teme.

Post date: Ned, 02.11.2014 - 00:45
Custom Search