Határtalanul

Kategorija: 
Izvor: 

Előadásokon, múzeumi tárlatvezetésen, városnézésen és gyárlátogatáson vettek részt a budapesti Varga István Kereskedelmi, Közgazdasági Szakközépiskola diákjai Szerbiában. A Határtalanul elnevezésű programban Szabadkára is eljutottak a diákok. A budapesti iskola a szabadkai Bosa Milićević Közgazdasági Középiskolával működik együtt a programban. A látogatás négy napja alatt számos előadást hallgatnak meg a diákok.

Karási Mátyás, a Varga István Kereskedelmi, Közgazdasági Szakközépiskola diákja: „Először az iskolába mentünk, ahol egy hölgy bemutatta nekünk a Minipani céget, és annak működését, illetve a franchise rendszert, hozott nekünk kóstolót onnan. Egy úr bemutatta nekünk a piaci körképet és annak gazdálkodását.”

Ibus Krisztián, a Varga István Kereskedelmi, Közgazdasági Szakközépiskola diákja: „Meglátogattuk a Szójaprotein gyárat, ahol körbevezettek minket. Megmutatták mit hol csinálnak, mik a lépések. E szűk körbevezetés után egy termékbemutatóval vártak minket, ahol ismertették a termékeket.”

A diákok a szakmai előadások és a műhelymunkák mellett meglátogatták a szabadkai múzeumot, és a Városháza kilátójából is megtekintették a városi látképet.

Domján Zsuzsa projektvezető szerint fontos, hogy a diákok ne csak az iskolapadban ülve tanuljanak, és ez a lényege ennek a programnak. „Ez a program az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott szakközépiskolák közötti együttműködés. A lényege az, hogy egy hazai, magyarországi partner intézmény keressen egy testvér iskolai kapcsolatot a határon túlon, és azokkal a gyerekekkel, valami hasonló szakmacsoportban egy projekten együtt dolgozzanak.”

A hazatérés előtti napon a budapesti diákok kirándulni mentek. Palicson sétával és az állatkert meglátogatásával pihenték ki az elmúlt napokat.

Custom Search