Csodasarkot kaptak a királyhalmi harmadikosok

Kategorija: 

Csodasarkot kaptak a királyhalmi Petőfi Sándor Általános Iskola harmadik osztályos tanulói. Az ajándékot Wetzel Tamás, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára adta át. Kárpát-medence-szerte idén is 50 Csodasarkot osztanak ki a Miénk a város játék nyerteseinek.

Ujjongva fogadták a királyhalmi harmadikosok a Csodasarok játékait. A társasjátékokra rögtön lecsaptak a fiúk, a könyveknek a lányok örültek meg a legjobban. A Miénk a város című játékon Erdélyi Nimród nyerte a csomagot osztálya számára. Sok érdekes munkát készített. „Kellett rajzolni, meg gyurmából is kellett készíteni, meg hajtogatni is kellett, meg írni is kellett. Origamiból hajtogattam egy kutyát, meg gyurmából csináltam gólyát, varjút.”

Az osztálytársak és a tanítónéni sem tudta, hogy Nimród milyen meglepetéssel örvendezteti meg őket karácsony előtt. Péity Teréz tanítónő: „Mindannyiunk számára óriási meglepetés volt, mert Nimród olyan jól titkolta, hogy amikor már biztos volt, csak akkor tudatta velünk. Nemcsak a játékban, de mivel oktató játék is van benne, a tanulásban is segíteni fog bennünket.”

A Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkársága által meghirdetett programba több száz vajdasági óvodás és kisiskolás is bekapcsolódott. Kárpát-medence szerte 50 csodasarok gazdagítja az óvodák és iskolák felszereltségét, ezzel is otthonosabbá, gyermekközelibbé téve az intézményeket. Wetzel Tamás, Magyarország nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára: „Több mint 100 ezer forint az értéke ezeknek a játékoknak, amelyeket fel tudnak használni a gyerekek, illetve a pedagógusok. Szerintem nagyon jó dolog az, hogy nem magának nyeri meg a kisgyerek, hanem az osztályának, hogy együtt használják. Direkten akartuk jutalmazni azokat a gyerekeket ezen a pályázaton keresztül, akik valami pluszt akarnak nyújtani. Nem csak őket magukat, hanem az egész közösséget.”

Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke hasznosnak tartja az anyaország ajándékát. „Könyvek, hasznos könyvek, játékok, logikai játékok, társasjátékok. Mind-mind arról szól hogy egy közösség, a gyerekek közössége hogyan tud önfeledten játszani, hogyan tudja a társas együttlétnek az örömét megtalálni.”

A királyhalmi gyerekek alkalmi műsorral köszönték meg az ajándékokat a vendégeknek.

Custom Search