Még mindig népszerű a projektmenedzsment képzés

Kategorija: 
Izvor: 

Többszörös volt a túljelentkezés a Háló Vajdasági Fejlesztési alapítvány által meghirdetett projektmenedzsment képzésre Szabadkán. A több éve tartó képzéssorozat eredményeként eddig már több százan tettek szert pályázatírói tudásra, amellyel uniós és más források felhasználására jelentkezhetnek. A résztvevők többsége sikeresen kamatoztatja tudását, míg egyesek további bátorításra szorulnak, vélik az oktatók.

A Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány projektmenedzseri képzésén a meghirdetett 15 helyre 92-en jelentkeztek. A nagy érdeklődésre való tekintettel négy csoport számára indult képzés az európai uniós projektek lebonyolításához szükséges ismeretekről tudtuk meg – Molnár Veronától, a Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány szakmai koordinátorától. „Konkrét feladatokat oldunk meg, ők választják ki ,milyen problémát dolgozunk fel, én segítek nekik, kijavítjuk közösen. Összegyúrunk egy jó projektötletet, annak elkészítjük a logikai keretmátrixát, annak elkészítjük a költségvetési tervét és a potenciális pályázó várhatja a pályázatokat, azt is követni tudja a honlapunkon, van egy nagyon jó pályázatfigyelőnk. Gyakorlatilag minden eszközt megpróbálunk elérhetővé tenni számunkra.”

A képzés részvevői igazi csapattá kovácsolódtak. A tanulás folyamán nem csupán alapvető elméleti ismeretekkel gazdagodtak. Gyakorlati feladatokon keresztül sajátították el a pályázatírás fortélyait.

Szeles Attila is részt vett egy ilyen képzésen. „Csoportokat alakítottunk, és mindegyik csoport kapott egy feladatot, ki kellett dolgozni egy konkrét, menedzsmentre vonatkozó tervet. Ezt az első fázisától végig, a pénzügyi tervig építettük fel.”

A Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány eddig már több mint tíz képzéssorozatot szervezett az Európai Unió támogatási forrásainak minél hatékonyabb és sikeresebb felhasználása érdekében. Egész Vajdaság területérő jelentkeznek a képzéseikre. Az érkezők többsége a szerzett tudást a későbbiekben kamatoztatni is tudja.

Custom Search