Zoran Ivanović dobitnik nagrade Jovan Mikić Spartak

Uto, 16.12.2014 - 17:16 -- dejan.vukovic

Tradicionale nagrade Jovan Mikić Spartak, namenjane najboljim sportistima, sportskim radnicima i klubovima na teritoriji Vojvodine dodeljene su na u amfiteatru Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Novom sadu. 

Prestižno priznanje dodeljuje se od 1967 a ove godine među dobitnicima su se našli i subotičani. Za najbolji sportski kolektiv proglašen je kuglaški klub "Pionir" dok je priznanje za životno delo pripalo legendarnom  gimnastičkom treneru Zoranu Ivanoviću. Ivanović je bio istaknuti sportista, član reprezentacije Jugoslavije i učesnik brojnih velikih takmičenja među kojima je i Olimpijada u Minhenu. Nakon uspešne sportske karijere Ivanović se posvetio trenerskom poslu gde je takođe zabeleđio odlične rezultate. Sa gimnastičarkama Spartaka je apsolutni prvak Srbije u mlađim kategorijama. Pored gimnastike Ivanović dugi niz godina radi i u fudbalu kao kondicioni trener.

 Za najboljeg sportistu proglašen je kajakaš Vladimir Torubarov a među sportistkinjama Nada Matić iz stonoteniskog kluba invalida "Spin". Najbolji trener je Lazar Greber koji je napravio odlične rezultate sa karate klubom Hajduk iz Kule. Epitet najboljeg sudije pripaao je fudbalskom internacionalcu Miloradu Mažiću koji je sudio na Svetskom prvenstvu i na niz utakmica Lige Šampiona i Lige Evrope. Z anajbolje sportske radnike proglašeni su Velibor Marjanović, predsednik Rukometnog Saveza Srbije i Višnja Đorđić, profesor na fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja. Nagrada za vrhunski rezultat pripala je kik bokseru Miljanu Vidoviću. 

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search