Košarkašice Spartaka poražene od Vršca

Čet, 18.12.2014 - 23:23 -- dejan.vukovic

Spartak – Vršac 69:73 (15:14, 15:19, 14:16, 25:24)

Subotica, Hala sportova, gledalaca: oko 200. Sudije: Miroslava Jovičin, Dušan Popović, Branislav Knežić.

Spartak: Erčić, Suturović 11, Vidović 26, Zlajić 6, Ivić 4, Stešević, Vidaković Hadnađ, Škrbić 4, Francišković, Veselovski 16, Tulenčić, Pavlov 2.

Vršac: Ćorda 15, Mandić 8, Ratković, Nikolić 5, Stjepanović, Veselinović 16, Žiža, Podunavac 2, Janković 27, Bošnjić.

Košarkašice Spartaka poražene su u uzbudljivom meču u Hali sportova. Gošće su bile bolje u finišu susreta, sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja odnele su bodove iz Subotice. 

Početak meča doneo je rezultatsku neizvesnost. Spartak je trojkama Veselovski prvi došao do osetnije prednosti  12:7. Gošće su tada poenima Jovane Veselinović, bivše golubice, uzvratile i preokrenule na 13:14. Igru Spartaka u drugoj četvrtini ponela je Rada Vidović,  postigla je tri trojke, međutim ipak do prednosti od pet poena dolaze gošće sredinom druge deonice. Spartak se posebno mučio sa realizacijom za dva poena. Imali su šut za dva 3/17.  

Neizvesno je bilo i u trećoj deonici, ekipe su se dosta mučile da postignu koševe, sve do finiša kada su šutevi postali sigurniji. Jankovićeva je ponela ekipu Vršca, vezala je devet poena a Spartak je od većeg zaostatka spasila Rada Vidović koja je trojkom otvorila poslednju četvrtinu i napravila priključak, 47:49. Košarkašice Vršca su iskoristile par loših napada domaćih, košem Janković i trojkom Nikolić došle su do prednosti od 47:59, pet minuta pre kraja susreta. Spartak je uspeo da se primakne na tri poena u poslednjoj minutu ali sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja Žakline Janković, Vršac odnosi bodove iz Subotice.  

U sledećem kolu košarkašice Spartaka u ponedeljak 22. decembra od 19 časova u Hali sportova dočekuju ekipu Crvene Zvezde. 

 

Custom Search