Subotica-trans - Informacija za lica starija od 65 godina koja imaju pravo na besplatni prevoz

Kategorija: 

Obaveštenje o početku primene Pravilnika o subvencionisanju cena komunalnih usluga
ZA LICA STARIJA OD 65 GODINA KOJI IMAJU PRAVO NA BESPLATAN PREVOZ

Obaveštavamo sva lica starija od 65 godina koji su korisnici povlašćenih karata za gradski prevoz da elektronske karte za prevoz prestaju da važe sa datumom 01.01.2015. godine.

Na osnovu Pravilnika o subvencionisanju cena komunalnih usluga koji je usvojila Skupština Grada Subotice, a koji počinje da se primenjuje počev od 01.01.2015. godine utvrđeno je pravo:
- na besplatnu uslugu prevoza u gradskom saobraćaju za lica starija od 65 godina, sa prebivalištem na teritoriji Grada Subotica, čija mesečna primanja ne prelaze 25.000,00 din.
- na besplatnu uslugu prevoza na jednoj relaciji u prigradskom saobraćaju (automatski važi za sve linije u gradskom saobraćaju) za lica starija od 65 godina, sa prebivalištem u naseljenim mestima na teritoriji Grada Subotice, čija mesečna primanja ne prelaze 25.000,00 din.

Zahtev za ostvarivanje prava korisnici mogu da podnesu u Uslužnom centru Gradske uprave Grada Subotice i u mesnim kancelarijama.

JP „Subotica-trans“ Subotice će, nakon dobijanja spiska sa imenima korisnika koji imaju pravo na besplatnu uslugu prevoza, a koji sačinjava Sekretarijat za društvene delatnosti Gradske uprave Grada Subotice, da izvrši aktiviranje elektronskih karata za prevoz (ova usluga se ne naplaćuje i nije potreban dolazak korisnika) odnosno izradu elektronskih karata za nove korisnike (izrada se naplaćuje u iznosu od 400,00 dinara po važećem cenovniku).

Naglašavamo da korisnici koji su podneli zahtev NE TREBA da dolaze niti na Autobusku stanicu Subotica niti na bilo koje od prodajnih mesta JP „Subotica-trans“, jer aktiviranje odnosno izdavanje elektronskih karata nije moguće na osnovu potvrde o prijemu podneska koja se izdaje kao dokaz da je podnet zahtev. JP „Subotica-trans“ Subotica će početi sa izdavanjem karata tek u januaru nakon što dobije spisak korisnika od nadležnog sekretarijata.

Custom Search