Öt és fél milliárd dinárból gazdálkodik idén Szabadka

Kategorija: 
Izvor: 

Öt és fél milliárd dinárból gazdálkodik Szabadka 2015-ben. Ennek az összegnek mintegy negyedét az Építési Igazgatóság kapja. A Pannon TV Szubjektív című műsorának felvételén Maglai Jenő polgármester arról is beszélt, milyen beruházásokat terveznek a város területén a következő 12 hónapban.  

Több mint 1,1 milliárd dinárból gazdálkodhat idén Szabadka Város Építési Igazgatósága. 2015-ben a tervek szerint 150 millió dinár jut aszfaltozásra. De több helyen újrafestik az útburkolati jeleket és az utcai világítást is felújítják majd. A Városi Stadion reflektorrendszere is megújul 2015-ben. A város területén felújítanak, illetve felépítenek három köztéri toalettet és a köztéri csapokat is helyrehozzák. 2015-ben bővítik a térmegfigyelő kamerák számát is.

A városvezetőség alapelve, hogy mindegyik helyi közösségben történjenek fejlesztések. Emiatt például a tavankúti és az újzsedniki Művelődési Otthon is megújul. A Népszínház mellett pedig a csantavéri, évek óta elhagyatott, omladozó színházépület sorsa is megoldódni látszik. „Kötelezettségünk is saját épületünkről gondot viselni, másrészt pedig azt gondoljuk, hogy a kültéri településeken is valamilyen formában egyfajta kulturális életszínvonalat kell biztosítani a polgároknak” – mondta Maglai Jenő polgármester.

Az Ivan Sarić Műszaki Középiskola életveszélyes homlokzatát is felújítják majd. Emellett komoly összeget fordítanak a Zsinagóga restaurálására is. Nemcsak Szabadka önkormányzata tervez beruházni a város területén. Két bevásárlóközpont is épülhet. „Stop.Shop bevásárlóközpontok, amilyenek Magyarországon is találhatók, illetve Ausztriában. Ők egy ugyanolyan bevásárlóközpontot szeretnének itt építeni Szabadkán, és valószínűnek tartom, hogy az a bevásárlóközpont kiépítése meg fog valósulni ebben az évben. Hogy épül-e Lidl? Ők arra hivatkoznak, hogy várják a központjuk, illetve Németország jóváhagyását.”

A tervekről részletesebben csütörtökön délután 5 órakor hallhatnak a Pannon TV Szubjektív című műsorában.

Custom Search