Taksisti prihvatili predloženu dinamiku rešavanja brojnih problema

Kategorija: 

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai i zamenik gradonačelnika Tomislav Veljković razgovarali su danas sa predstavnicima subotičkog Saveza taksi udruženja (STU). Sastanak je usledio nakon protestnih vožnji kojima su taksisti želeli da skrenu pažnju na probleme koji opterećuju njihovu delatnost. Tročlana delegacija, koju je predvodio predsednik Saveza taksi udruženja Stevo Šimić, prihvatila je predloženu dinamiku rešavanja brojnih problema i tome će izvestiti članove STU.

Na sastanku u Zelenoj sali Gradske kuće dogovoreno je da se, zbog uske povezanosti, već gotovo pripremljeni predlozi Odluke o auto-taksi prevozu i Odluke o javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika na teritoriji grada Subotice pred odbornicima Skupštine grada nađu zajedno i usvoje najkasnije do 15 marta.

Do sredine aprila će se, kako je precizirano, doneti program za petogodišnji planski period kojim se definiše optimalno organizovanje taksi prevoza, dok će način raspodele, korišćenje i druga pitanja u vezi sa taksi stajalištima biti uređen posebnom odlukom, u skladu sa planom lokacija taksi stajališta.

Još o ovoj temi pročitajte ovde na www.subotica.rs  kao i deo izjave gradonačelnika ovde od minutaže 2.20.

Tagovi: 
Custom Search