Itt van Szabadka Fejlesztési Hálózata!

Kategorija: 

Létrehozták Szabadka Fejlesztési Hálózatát. A tagok mostantól összehangoltan dolgozhatnak a különböző projekteken, követve a helyi fejlesztési stratégiát.

Vajdaságban a 45 város és önkormányzat közül 43-nak már van 2020-ig szóló lokális fejlesztési stratégiája, Szabadka is rendelkezik vele.

Közös érdekek mentén történő helyi együttműködés, egymás előnyeinek kihasználása a sikeres közös fellépés érdekében – ez jellemzi a hálózatba szerveződést. Megállapodást írtak alá a szabadkai Városházán, amellyel létrehozták Szabadka Fejlesztési Hálózatát. Ezentúl egy irányba evezünk – mondta a Városi Tanács gazdasági megbízottja, Nebojša Daraboš.  „A megállapodás aláírásával elkezdjük fejleszteni a párbeszéd kultúráját, ami az elmúlt években hiányzott. Szabadkán elég sok szervezet és intézmény van, amelyeknek van saját projektcsapatuk, ezek sikeresen pályáztak határon átnyúló projektekkel, mégis ha mindent felölelő módon akarjuk fejleszteni az egész várost, mindezeket összegezni kell, mindent egy helyre kell összegyűjteni, és mi ezzel a megállapodással ezt próbáljuk meg elérni.”

A megállapodást az illetékes tartományi titkár, a szabadkai Pannonreg Regionális Fejlesztési Ügynökség vezetője és a csatlakozó tagok írták alá. Branislav Bugarski, tartományi régióközi, együttműködési és helyi önkormányzati titkár: „Azért támogatjuk, hogy működőképes államot hozzunk létre. Építenünk kell a rendszert. Ahhoz, hogy építsük a rendszert, rendelkeznünk kell célokkal. A célokat a fejlesztési stratégiákban fogalmazzák meg, ezért a Tartományi Régióközi, Együttműködési és Helyi Önkormányzati Titkárság 2012-ben úgy döntött, hogy 2015 januárjáig minden városban és községben lennie kell 2014-től 2020-ig szóló fejlesztési stratégiának.

Szabadka Fejlesztési Hálózatához civil szervezetek, szakegyesületek és oktatási-kutatási intézmények is csatlakoztak. A tagok ezentúl a helyi fejlesztési stratégiával összhangban, egymással egyeztetve dolgozhatnak a projekteken.

Custom Search