Raspisan Javni konkurs za organizovanje javnih radova

Kategorija: 

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je 29. juna 2015. godine, Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica i nezaposlene osobe sa invaliditetom, u cilju realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih Programom rada za 2015. godinu.

Javni radovi su mera aktivne politike zapošljavanja koju organizuje NSZ, u skladu sa Nacionalnim akcionim planom zapošljavanja za 2015. godinu, u cilju radnog angažovanja teže zapošljivih nezaposlenih lica i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe, očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti nezaposlenih, kao i radi ostvarivanja određenog društvenog interesa. Prioritet prilikom angažovanja na javnom radu imaće lica utvrđena kao višak zaposlenih, nekvalifikovana i niskokvalifikovana lica, kao i dugoročno nezaposleni.

Javni radovi se mogu sprovoditi u oblastima socijalnih i humanitarnih delatnosti, održavanja i obnavljanja javne infrastrukture i održavanja i zaštite životne sredine i prirode.

Pravo učešća na Javnom konkursu za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica i nezaposlene osobe sa invaliditetom imaju: organi teritorijalne autonomije i organi jedinice lokalne samouprave, javne ustanove i javna preduzeća, privredna društva, preduzetnici, zadruge, udruženja. Poslednji rok za prijem prijava za učešće na javnom konkursu je 20.07.2015.

Prijave za sprovođenje javnog rada podnosi se u dva primerka, nadležnoj organizacionoj jedinici Nacionalne službe, prema mestu sprovođenja javnog rada, odnosno prema sedištu poslodavca, u slučaju kada poslodavac nema registrovanu organizacionu jedinicu u mestu sprovpđenja javnog rada, neposredno ili putem pošte, na propisanom obrascu koji se može dobiti u svakoj organizacionoj jedinici nacionalne službe ili preuzeti na sajtu www.nsz.gov.rs

Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica i nezaposlene osobe sa invaliditetom objavljeni su u „Večernjim novostima“ od 29. juna 2015. godine, na sajtu NSZ - www.nsz.gov.rs, u rubrici „Info/Konkursi“, a u oglasniku „Poslovi“ 1. jula 2015. godine.

Informacije o konkursu sva zainteresovana nezaposlena lica i poslodavci mogu dobiti u svakoj organizacionoj jedinici NSZ ili preko Pozivnog centra NSZ, na broj: 0800-300-301.

 

Custom Search