Da li Subotica dobija centar reproduktivne medicine?

Sre, 04.11.2015 - 23:34 -- dejan.vukovic

Suboticom se brzo proširila vest, da je naš poznati i svetom priznati ginekolog prof. dr Aleksandar Radulović, doživeo veoma nezgodan prelom noge i da nije u mogućnosti dolaziti na posao u Bolnički centar, već više od deset dana. Posle neugodne povrede naš uvaženi prof.dr Radulović je morao na operacioni sto, a nakon nekoliko dana stavljen mu je gips na nogu i sada se nalazi na kućnom lečenju/ oporavku/. Mnogi njegovi pacijenti su zabrinuti, jer niko ne zna kada će ga ponovo ugledati na ginekologiji Bolničkog centra u Subotici. On se uspešno bavi u Subotici sa reproduktivnom medicinom i svima je ovde poznato da na tom polju ima zaista vrhunske rezultate, a nedavno je jedini iz Srbije bio i predsedavao na Svetskom kongresu reproduktivne medicine u Budimpešti (Mađarska). Priča o izgradnji Specijalne klinike reproduktivne medicine pri Bolničkom centru Subotica kao da je ovaj čas stavljena u drugi plan, jer je donedavno ovaj sada povređeni ginekolog svakodnevno gurao taj veliki projekt u prvi plan. Sa više strana je potvrđeno u Subotici, AP Vojvodini i Srbiji, da bi takva klinika trebala saživeti sledeće godine.

Šta o tome misle u Bolničkom centru Subotica? - Radimo intezivno na tome da obradujemo građane Subotice i da takva klinika bude sastavni deo naše bolnice u Subotici. Istina, ovaj iznenadni lom noge našeg lekara prof. dr Aleksandra Radulovića je sve iznenadio, ali ne i zaustavio naša nastojanja da se to uskoro sve dogodi po zacrtanom planu u Subotici. Međutim, ne odlučujemo o klinici samo mi u Subotici, puno faktora je tu uključeno u ovu priču, ali mi smo veliki optimisti i ja lično verujem da smo veoma blizu realizaciji projekta – kaže prof.dr Miroslav Čavlin, vodeći ekonomiski stručnjak za finansije i slične projekte u Bolničkom centru Subotica.

Nazvali smo telefonom i velikog svetskog stručnjaka za reproduktivnu medicinu, prof.dr Aleksandra Radulovića, koji miruje u svom stanu sa povećim gipsom na nozi i teško se kreće, jer je jak bol prisutan prilikom svakog pokreta njegove noge. - Hvala što mnogi moji pacijenti brinu o mom zdravlju, jedno vreme neću se moći pojavljivati na radnom mestu, ali neće to tako dugo potrajati. Kako se to dogodilo? Pa i sam se pitam, jednostavno se desilo i ne mogu više razmišljati o tome. Nadam se da će se Centar ili bolje rečeno klinika za reproduktivnu medicinu u Subotici uskoro sigurno otvoriti. Sva pitanja oko toga, mogu se postaviti rukovodstvu Bolničkog centra u Suboticia, jer ja iz svog kreveta, gde se nakon povrede oporavljam, ne mogu zaista ništa komentarisati. Svima koji su dogovarali prijem i pregled kod mene u vezi reproduktivne medicine poručujem: strpite se još malo da ozdravim i pojavim se na svom radnom mestu. Sve su to bračni parovi, koji traže šansu da budu roditelji svojoj deci, koju do sada nikako nisu mogli dobiti u više pokušaja i na više mesta u zemlji i inostranstvu - jasan je u svom odgovoru prof.dr Aleksandar Radulović, svetski priznati ginekolog stalno zaposlen u Bolničkom centru Subotica-ginekologija i ugledni profesor na Visokoj medicinskoj školi u Beogradu.

Borislav Eraković

Autor teksta: 
Custom Search