Odličan vikend plivača Spartak Prozivke

Sre, 18.11.2015 - 10:30 -- dejan.vukovic

Protekli vikend bio je više nego uspešan za mlade plivače Plivačkog kluba Spartak Prozivka. Mladja ekipa je nastupila u Kragujevcu, na mitingu Kup Kragujevca, na kojem je učestvovalo 554 takmičara, iz 29 klubova, medju kojima su bili i takmicari iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, kao i iz 22 kluba iz Srbije.

Iz plivačkog klub Spartak prozivka nastupilo je 14 mladih, novih nada, koji su osvojili ukupno 11 medalja, od toga 6 zlatnih, 2 srebrne i 3 bronzane, kao i pehar za najuspešnijeg takmičara u svojoj kategoriji, koji je dobio Leon Ujvari, osvojivši zlatnu medalju na 50 metara kraul i srebrnu medalju na 50 metara delfin stilom. Vredni osvajači medalja su i Strahinja Odović sa osvojene dve zlatne medalje, na 50 metara delfin i 50 metara leđno. Takodje, dvostruka osvojačica medalja je i Teodora Ždrnja, koja je osvojila zlatnu medalju na 50 metara prsnim stilom i zlatnu medalju na 50 metara delfin stilom. Maša Kostić je takodje trijumfovala, sa osvojenom zlatnom medaljom na 50 metara kraul, kao i srebrnom medaljom na 50 metara delfin. Dalija Kutić je osvojila bronzanu medalju na 50 metara leđnim stilom, Boris Boršoš - bronzanu medalju na 50 metara prsno, dok je najmlađi član ovog sjajnog tima, Uroš Grahovac, osvojio bronzanu medalju, na 50 metara leđno.

Na drugom takmičenju, koje se održavalo istog dana u subotu 14. novembra, u Kikindi, stariji predstavnici kluba Spartak Prozivka, su takođe zabeležili dobre rezultate. Nastupili su sa 9 plivača, na takmičenju na kojem je učestvovalo 461 takmičar, iz 26 klubova, među kojima su bili plivači i iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Madjarske, Crne Gore, Rumunije, dok je iz Srbije učestvovalo 18 klubova. Plivači Spartak Prozivke su osvojili 7 medalja, a osvajači medalja su:

  • David Farkaš - srebrna medalja na 50 metara kraul, dve bronzane medalje na 100 metara kraul i 50 metara prsno.
  • Balaž Farkaš - zlatna medalja 100 metara prsno, dok je na 200 metra mešovito zauzeo treće mesto.
  • Luka Repaš je osvojio bronzanu medalju na 100 metara kraul tehnikom
  • Miloš Dulać osvojio zlatnu medalju na 50 metara leđnim stilom.

 

Autor teksta: 
Custom Search