informacija o pravu na subvencionisanu cenu usluge prevoza u gradskom iprigradskom saobraćaju

Kategorija: 

Sekretarijat za društvene delatnosti Gradske uprave Grada Subotica, obaveštava građane da je Gradsko veće Grada Subotice na 108. sednici održanoj dana 02.11.2015.g. usvojilo predlog Pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika o subvencionisanju cena komunalnih usluga („Sl.list Grada Subotice“ broj 39/14 i 43/14-ispravka) i uputio ga Skupštini Grada Subotice na donošenje.

U skladu sa predloženim Pravilnikom o izmenama i dopunama Pravilnika osubvencionisanju cena komunalnih usluga („Sl.list Grada Subotice“ broj 39/14 i 43/14-ispravka) građani koji su ostvarili pravo na subvencionisanu cenu usluge prevoza u gradskom iprigradskom saobraćaju za 2015.g. ovo pravo će ostvarivati i dalje nesmetano u 2016. godini, bez podnošenja novih zahteva, odnosno kartice koje im je izdao JP"Subotica-trans" mogu da nastave da koriste i tokom 2016.g., ukoliko nije došlo do promene činjenica koje su bile osnov sticanja prava na subvencionisanu cenu pomenutih usluga.

Ukoliko je došlo do promena u pogledu prihoda ili promene adrese, obaveštavamo građane da su dužni da navedene promene prijave, ukoliko su one od uticaja na ostvarivanje navedenog prava.

Pravilnik o subvencionisanju cena komunalnih usluga („Sl.list Grada Subotice“ broj 39/14 i 43/14-ispravka), ostaje nepromenjen u delu koji se odnosi na uslove za ostvarivanje prava a to su:

- prebivalište na teritoriji Grada Subotica, odnosno na teritoriji prigradskih naselja;

- navršenih 65 godina života;

- lični prihod manji od 25.352,58 dinara;

 

***

    Tajništvo za društvene djelatnosti Gradske uprave Grada Subotica, obavještava građane da je Gradsko vijeće Grada Subotice na 108. sjednici održanoj dana 02. 11. 2015., usvojilo prijedlog Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o subvencioniranju cijena komunalnih usluga („Sl. list Grada Subotice“ broj 39/14 i 43/14-ispravak) i uputilo ga Skupštini grada Subotice na donošenje.

    Sukladno predloženom Pravilniku o izmjenama i dopunama Pravilnika o subvencioniranju cijena komunalnih usluga („Sl. list Grada Subotice“ broj 39/14 i 43/14-ispravak) građani koji su ostvarili pravo na subvencioniranu cijenu usluge prijevoza u gradskom i prigradskom prometu za 2015., ovo pravo će ostvarivati i dalje nesmetano u 2016. godini, bez podnošenja novih zahtjeva, odnosno kartice koje im je izdalo JP "Subotica-trans" mogu nastaviti koristiti i tijekom 2016. godine, ukoliko nije došlo do promjene činjenica koje su bile osnova stjecanja prava na subvencioniranu cijenu spomenutih usluga.

    Ukoliko je došlo do promjena u pogledu prihoda ili adrese, obavještavamo građane da su dužni navedene promjene prijaviti, ukoliko su one od utjecaja na ostvarivanje navedenog prava.

    Pravilnik o subvencioniranju cijena komunalnih usluga („Sl. list Grada Subotice“ broj 39/14 i 43/14-ispravak), ostaje nepromijenjen u dijelu koji se odnosi na uvjete za ostvarivanje prava a to su:

prebivalište na području Grada Subotice, odnosno na području prigradskih naselja;

navršenih 65 godina života;

vlastiti prihod manji od 25.352,58 dinara;

 

***

Értesítés a tömegtájékoztatási eszközök részére

   

    Szabadka Város Közigazgatási Hivatalának Társadalmi Tevékenységek Titkársága értesíti a polgárokat, hogy a Szabadkai Városi Tanács a 2015.11.02-án megtartott 108. ülésén meghozta A kommunális szolgáltatások díjainak támogatásáról szóló szabályzat (Szabadka Város Hivatalos Lapjának 39/14 és 43/14-javított) módosításáról és kiegészítéséről szóló javaslatot, és Szabadka Város képviselő-testületének továbbította meghozatalra.

    A kommunális szolgáltatások díjainak támogatásáról szóló szabályzat (Szabadka Város Hivatalos Lapjának 39/14 és 43/14-javított) módosításáról és kiegészítéséről szóló javaslattal összhangban, azok a polgárok, akik jogot szereztek a támogatott városi és elővárosi tömegközlekedési díjakra 2015-ben, ezt a jogukat 2016-ban is zavartalanul gyakorolhatják, újabb kérelmezés nélkül, illetve a Suboticatrans KV által kiadott jegyeket továbbra is használhatják 2016 folyamán, ha nem történt olyan változás, ami a támogatott díjra való jogosultság érvényesítésének alapját képezi.

    Értesítjük a polgárokat, hogy amennyiben változás következett be a bevételek vagy címük tekintetében, kötelesek az említett változásokat bejelenteni, ha ezek kihatással vannak a szóban forgó jogosultság megszerzésére.

    A kommunális szolgáltatások díjainak támogatásáról szóló szabályzatnak (Szabadka Város Hivatalos Lapjának 39/14 és 43/14-javított) az a része, mely a jogosultság megszerzésének feltételeit határozza meg, változatlan marad. Ezek a következők:

  • a kérelmező lakhelye Szabadka város területén, illetve a külvárosi településeken van;

  • betöltötte a 65. életévét;

  • személyi jövedelme kevesebb 25.352,58 dinárnál;

 

 

 

 

     Tajnica

                      Tajništva za društvene djelatnosti

                                Jasmina Stevanović

Tagovi: 
Custom Search