Канцеларија за младе почела обуку на тему активног учешћа и волонтеризма младих

Čet, 17.12.2015 - 22:39 -- nikola.tumbas
Dejana Baltes o budućem gradskom omladinskom centru
Dejana Baltes o budućem gradskom omladinskom centru
Ksenija Lazić Osnaživanje mladih za preuzimanje aktivne uloge u zajednici
Ksenija Lazić Osnaživanje mladih za preuzimanje aktivne uloge u zajednici

О читавој акцији Канцеларије за младе чујте у прилозима од Ксеније и Дејане или прочитајте даље у наставку текста:

 

 

ПРОЈЕКАТ “Градски омладински центар Суботица”

 

- ВОЛОНТЕРИЗАМ И АКТИВНО УЧЕШЋЕ МЛАДИХ У ЗАЈЕДНИЦИ-

Пројекат „Градски омладински центар Суботица“, спроводи Град Суботица, финансира  Министарство омладине и спорта Републике Србије. Испред Града Суботице, Канцеларија за младе организује обуку на тему активног учешћа и волонтеризма младих.

Циљ обуке јесте оснаживање младих за преузимање активне улоге у заједници.

Програм радионица за младе на тему волонтеризма и активног учешћа, у склопу пројекта „Градски омладински центар Суботица“ подразумева одабир 20 младих на основу пријава и спровођење 10  сусрета у току наредна 2 месеца. Програм радионица почиње 17.12.2015., и трајаће све до 15.02.2016.

Радионице ће се одржавати једном недељно. Прва, уводна радионица  ће се одржати 17.12.2015. од 16.00 до 18.00, у сали бр.6, зграда Нове општине.

Циљ програма  радионица јесте оснаживање младих средњошколаца и студената Суботице за преузимање активне улоге у заједници. Теме које ће се обрађивати на програму радионица су:

-           Заједница и Ја (истраживање своје улоге у заједници и њеном развоју)

-           Успешна комуникација (тимска комуникација, вођење сасатанака, управљање процесима доношења одлука)

-           Активизам и волонтеризам (На које све начине млади могу да искусе активно учешће, права и обавезе волонтера, промоција волонтеризма)

-           Планирање и писање пројеката (Унапређење вештина анализе и логичког оквира постављања идеја и проблема у циљеве и активности).

Програм радионица за 20 младих биће реализован путем интерактивне методологије неформалног образовања.

Учесници програма радионица ће бити у обавези да у току програма, уз подршку водитеља организују акције, активности и/или радионице вршњачког типа за младе у оквиру Градског омладинског центра.

Пројекат „Градски омладински центар Суботица“,подразумева пре свега развој програма слободних активности, те развој едукативног програма за младе у односу на постављене циљеве Локалног акционог плана за младе. Пројекат подразумева опремање Градског омладинског центра и развој активности за слободно време младих, а са друге стране у оквиру пројекта се реализује и програм радионица за младе, који ће након завршене обуке имати потребна знања и вештине за активни ангажман путем организације акција и вршњачких едукација у својој средини.

 

 

Custom Search