Minimalan poraz košarkašica Spartaka

Sub, 26.12.2015 - 23:14 -- dejan.vukovic

Spartak – Vršac 65:66 (13:7, 10:20, 18:17, 24:22)

Subotica, Hala sportova, gledalaca: oko 100. Sudije: Dušan Popović i Miroslava Jovičin.

Spartak: Erčić, Suturović 14, Vidaković Hadnađ, Vidović 9, Zlajić 9, Ivić, Kujundžić, Radulović 16, Francišković, Pavlov 13, Mirosavljev, Vida 4.

Vršac: I. Ćorda 18, Mandić 7, Ratković, Jovanović 2, Žića, Petroman, Janković 18, Radović 15, N. Ćorda, Bođnjić 6.

U vojvođanskom derbiju slavile su gošće iz Vršca. Utakmica je imala rezultatski značaj, pošto je duel ove dve ekipe bila borba za četvrtu poziciju. Košarkašice Spartaka su slabije šutirale za tri poena i bile slabije pod obručom u skokovima što je verovatno odlučilo konačnog pobednika. 

Spartak je poveo sa 6:2 poenima Suturovićeve. Prvu četvtinu obeležile su dobre odbrane i izuzetno malo koševa 13:7 za golubice. Usledio je izuzetno loš šut za tri poena domaćih košarkašica što su iskoristile gošće, napravile seriju od 10:0 i preokrenule rezultat na 17:19. Za razliku od domaćih košarkašice devojke iz Vršca su pogađale za tri poena i stigle do prednosti od četiri koša po isteku prvog poluvremena koje je završeno sa 23:27. 

Treći period obilovao je greškama sa obe strane i sa nekoliko lakih poena. Treba napomenuti stalan pritisak gostujućih trenera na sudijski par što je u jednom momentu znatno iziritiralo domaću publiku koja je glasno negodovala njegovim ponašanjem. U poslednjem napadu u trećoj deonici trojkom Radovićeve gošće završavaju sa plus tri poena, 41:44.

Anđela Zlajić napokon pogađa "trojku" za Spartak i poravnava rezultat, 46:46. Na žalost, malobrojne, ali bučne publike Čorda uzvraća trojkom za Vršac i vraća gošćama prednost odtri poena. Meč je prelomljen tri minuta pre kraja kada je Žaklina Janković poentirala pod faulom, pa je zatim iskoristila i dodatno slobodno bacanje. Spartak nije uspeo da realizuje napad a Jankovićeva kažnjava svojim novim košem za ozbiljnu prednost gošći, 54:61. Nisu se predavale domaće, trojkom Radulovićeve smanjuju na 60:63. Imale su napad za poravnanje koje su brzopleto propustile. Usledio je brz faul subotičanki i sigurna realizacija Radovićeve sa linije slobodnih bacanja za 62:66 četiri sekunde pre kraja. Košarkašice Spartaka postižu novu trojku sa zvukom sirene, što je bilo dovoljno samo za minimalan poraz od 65:66. 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search