Nove tri pobede hokejaša u Balkanskoj ligi

Uto, 19.01.2016 - 23:00 -- dejan.vukovic

Hokejaški klub Spartak je prethodnog vikenda imao niz takmičarskih utakmica sa više selekcija. Seniori su sa velikim uspehom odigrali utakmice drugog vikenda Balkanske lige koje su održane u Sarajevu. Selekcija do 14 godina je odigrala svoje prvenstvene utakmice u Beogradu dok su najmlađi U8 učestvovali na turniru u Mađarskoj.  

Najviše uspeha su zabeležili seniori koji su od 15. - 17. januara u Sarajevu (BiH) nastupili na drugom turniru u okviru BIHL (Balkan Ice Hockey League) na kojem su odigrane utakmice od 4 do 6 kola. Spartak je zabeležio sve tri pobede i još uvek su sa maksimalnim učinkom u Balkanskoj Ligi.  

Rezultati:

  • HK Spartak - HK Vukovi/Sarajevo 6:3 (1:1 3:1 2:1)
  • HK Spartak - HK Metalurg/Skoplje 8:2 (1:0 4:1 3:1)
  • HK Spartak - HK Slavija/Sofija 7:3 (2:0 4:0 1:3)

HK Spartak je bez poraza u dosadašnjem delu Prvenstva i zauzima prvo mesto na tabeli. Naredni Turnir ce se održati u Subotici, od 05. do 07. februara. 

Za HK Spartak su nastupili: Vidaković Igor, Vereš Vedran, Šljapić Igor, Pejović Nemanja, Perušić Ivan, Plavšić Dominik, Maximilian Le Sieur, Justin Duchamre, Brestovac Uroš, Kojić Miloš, Tolmači Branislav, Dulić Uglješa, Pavlović Filip i Peter Alen. Trener: Brestovac Uroš.

Selekcija U14 je u subotu 16. januara odiugrala dve utakmice u Beogradu u sklopu Prvenstva Srbije. Zabeležili su dva poraza i to protiv HK Partizan (0:15) i HK Red Team (0:4). Subotičani su na ovo teško gostovanje otišli u oslabljenom sastavu, bez nekoliko starijih igrača koji su bili odsutni iz privatnih razloga i sa čak petoricom igrača iz selekcije U11 (tri godine mladji). Ekipa je pokazala izuzetnu borbenost, trud i zalaganje tokom obe utakmice, ali protiv realno u ovom momentum kvalitetnijeg i boljeg protivnika, više nisu mogli ostvariti.

HK Spartak U14 je nastupio u sledećem sastavu: Sudarević Luka, Djukanović Luka, Nešić Mate, Rackov Viktor, Vidaković Matej, Jaramazović Maximilian, Konkolj Sok Henrik, Horvacki Igor, Sabo Rac Maksim, Kiš Matej, Pečerić Petar i Kostić Luka. Trener: Jaramazović Zoran.

Selekcija U8 je u nedelju 17. januara nastupila na turniru "C" kategorije u Kiškorošu (Mađarska), gde su ostvarili 3 pobede i 1 nerešen rezultat, što je bilo dovoljno za prvo mesto na turniru.

  • Spartak - Szigeti Bikak 1:0
  • Spartak - Vašaš 1:1
  • Spartak - Kiškoros 3:1
  • Spartak - Szigeti Bikak 4:1 (finale)

Selekcija U8 je nastupila u sledećem sastavu: Konakov Novak, Bem Karlo, Benčić Mihajlo, Brestovac Relja, Temunović Vanja, Gubičak Leon, Kujundžić Nikola, Milodanović Filip, Nimčević Andrej i Kovačević Iva. Trener: Jaramazović Zoran.

Autor teksta: 
Custom Search