Spartak Stoss vicešampion Prve lige Srbije

Pon, 25.04.2016 - 15:20 -- dejan.vukovic

Stonoteniski klub Spartak Stoss ovogodišnju sezonu je završio na drugom mestu Prve lige Srbije. Prvak lige je ekipa Bačka Palanka koja je doživela samo jedan poraz. 

Ekipa Spartak Stoss je na kraju prvenstva zauzela odlično drugo mesto i na terenu izborila ulazak u Super ligu Srbije, ali po propisima Stonoteniskog saveza Srbije u jednoj ligi ne mogu igrati dve ekipe iz istog kluba pa su se tako u elitni rang plasirao šampion Bačka Palanka i trećeplasirana ekipa u ligi, Mlinprodukt iz Ade

U poslednjem 18. kolu subotičani su slavili u Paraćinu pobedivši domaći Borac sa 4:1. Istakao se Takarič Robert koji je zabeležio dve pobede a po jednu su ostvarili kapiten Trbović Milan i mladi Radosavljević Aleksandar: Jedinu pobedu za domaćine ostvario je Nikodijević Petar koji je iznenadio juniorskog reprezentivca Srbije, Martinović Nikšu.

Pojedinačni rezultati:

  • Dimitrijević Aleksa - Takarič Robert 0-3
  • Simić Petar - Trbović Milan 0-3
  • Nikodijević Petar - Martinović Nikša 3-2
  • Dimitrijević Aleksa - Radosavljević Aleksandar 2-3
  • Nikodijević Petar - Takarič Robert 1-3
  • Trener Spartak Stoss, Subotica : Brstina Branko

Konačna tabela Prve lige Srbije u sezoni 2015\2016:

  1. Stk ”Bačka Palanka “,Bačka Palanka 35 bodova ( 17 \ 1 )
  2. Stk “Spartak Stoss “, Subotica 30 bodova ( 13 \ 4 )
  3. Stk ”Mlinprodukt “, Ada 30 bodova ( 13 \ 4 )
  4. Stk ”Medijana “, Niš 29 bodova ( 12 \ 5 )

Trener Branko Brstina izuzetno je zadovoljan plasmanom svoje ekipe. - Pre prvenstva sam prognozirao 3 ili 4 mesto mesto u ligi, pošto smo u prošlom prvenstvu zauzeli 5 mesto. Na početku sezone bili smo pojačani sa Takarič Robertom iz prve ekipe Spartaka, i sa njim smo na kraju zauzeli odlično 2. mesto. Ponosan sam na celu ekipu, koja je bila spoj iskusnijih igrača, tu mislim na kapitena Trbović Milana i najboljeg igrača ekipe Takarič Roberta i dva mlada igrača, juniorskog reprezentivca Martinović Nikše i Radosavljević Aleksandra. Zajedno smo bili kompaktna celina i to je rezultovalo odličnim rezultatom. Iza nas su se plasirale ekipe sa mnogo ozbiljnijim budžetom. Sledi pauza do početka septembra kada počinje nova sezona. Redove Spartak Stoss napustio je juniorski reprezentivac Srbije, Martinović Nikša koji je proveo tri godine kod nas a sada odlazi u Novi Sad i igraće za ekipu Panonije (Novi Sad), člana Supr lige Srbije. Ovom prilikom bih se zahvalio i Stonoteniskom Savezu Subotica koji nam je pomogao da u ovim teškim vremenima opstanemo i nsemetanio se takmičimo. 

Autor teksta: 
Custom Search