Martinović Nikša osvojio Top 12 Srbije

Pon, 30.05.2016 - 01:27 -- dejan.vukovic

Tokom ovog vikenda održan je prestižni Top 12 Srbije za juniore u stonom tenisu u Senti koji je pomalo neočekivano osvojio Martinović Nikša, član STK Spartak iz Subotice.

Na turniru se okupilo 12 najboljih juniora iz Srbije koji su odmerili snage svako sa svakim u 11 kola tokom dva dana. Spartak je posle dužeg vremena imao dva takmičara: Martinović Nikšu i Bognar Bencea. Ovaj top 12 Srbije bio je jedan od značajnih turnira pošto se nakon njega određuje i konačan spisak za sastav juniorske reprezentacije Srbije. Tokom dva dana prikazane su lepe igre svih učesnika, ali i primetna nervoza takmičara zbog važnosti samog turnira. 

Martinović Nikša je prikazao odličnu igru i pomalo iznenadjujuće na kraju i osvojio top 12 i zasluženo dobio pehar i zlatnu medalju. Na turniru je pobedio tri najjača igrača sa juniorske rang liste Srbije, Marinković Nikolu trenutno na rang listi broj 1 kod juniora i neprikosnovenog u Srbiji, zatim Gacev Aleksu drugog na rang listi u konkureciji juniora kao i Jovičić Matiju 4 na rang listi Srbije kod juniora. Na kraju je zabeležio skor od 10 pobeda i samo jednim porazom koji je doživeo od defanzivca Tepić Pere bespoštednog borca za svaku loptu koji je osvojio odlično 3. mesto.

Bognar Bence prvog dana turnira nije briljirao i imao je skor od 0-7. Drugog dana je zaigrao znatno bolje, zabeležio je 3 pobede i na kraju osvojio 8. mesto sa skorom 3 pobede i 8 poraza sa tendencijom da je mogao imati jos 3-4 pobede više.

Rezultata top 12 Srbije za juniore za sezonu 2015\2016 :

  1. Martinović Nikša Spartak, Subotica 10\1
  2. Marinković Nikola Stak , Beograd 10\1
  3. Tepić Pera Temerin 9\2
  4. Gacev Aleksa Stenes , Zrenjanin 7\4
  5. Fenjveši Florijan Mlinprodukt,Ada 7\4
  6. Jovičić Matija Stak , Beograd 7\4
  7. Grbić Nikola Čelarevo 6\5
  8. Bognar Bence Spartak, Subotica 3\8
  9. Sentmartoni Deneš Novi Sad 3\8
  10. Marinković Miloš Stak, Beograd 2\9
  11. Djurdjev Žarko Galadska , Kikinda 2\9
  12. Radaković Aca Mladenovac 0/11

Juniore Spartaka na top 12 Srbije u Senti vodio je trener Brstina Branko. Osvajanjem prvog mesta Martinović Nikša je obezbedio mesto u juniorskoj reprezentaciji Srbije koja će u julu mesecu učestvovati na Evropskom prvenstvu za juniore koja će se održati u Zagrebu. Ovo je ujedno bio i zadnji zvanični nastup Martinović Nikše u dresu Spartaka i njegov lep oproštaj posle 3 godine koje je proveo u Subotici. Svoju karijeru Nikša nastavlja u Novom Sadu, gde će nastupati za superligaša Panoniju iz Novog Sada.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search