Mađarski pokret podržava današnji protest novinara redakcija Mađar so i Het nap

Čet, 07.07.2016 - 14:19 -- nikola.tumbas
Tamaš Korhec o protestu novinara redakcija Mađar so i Het nap
Tamaš Korhec o protestu novinara redakcija Mađar so i Het nap

Jedan od kopredsednika Mađarskog pokreta (MP), dr Tamaš Korhec, održao je press konferenciju u kojem je podržao protest novinara pred Domom Mađara.

Na pitanje kakva je razlika kada je i on svojevremeno učestvovao u odluci o smeni isto tako urednika - priznao je da je imao dileme oko tog slučaja sa g.Presburgerom.

Više o tome u zvučnom prilogu...

Nastavak dole je prenet iz emaila proseđenog medijima...

***

Protest: Mađar So i Het Nap nisu vlasništvo Nacionalnog Saveta mađarske nacionalne zajednice!

Poštovane kolege,

Pozivamo Vas na zajednički protest dela novinara listova Mađar So i Het Nap u četvrtak, 7. jula u 14,30 ispred Doma Mađara (Age Mamužića 11) u Subotici. Novinari protestuju protiv planiranih koraka Nacionalnog saveta o čemu detaljnije možete ovde da čitate.

Savez vojvođanskih Mađara kroz Nacionalni savet mađarske nacionalne zajednice pokušava da u potpunosti preuzme dva lista vojvođanskih Mađara. Ono što Milošević nije uspeo, uradiće Nacionalni savet. Oduzeće višedecenijsko pravo od zaposlenih da se izjasne o izboru glavnih i odgovornih urednika. Pored ovih poteza, SVM i Nacionalni savet otvoreno proganjaju i pokušavaju da otpuste sve one novinare koji se ne slažu sa ovakvim pristupom, čak i po ceni kršenja zakona. Ovih dana je na primer nekadašnji glavni i odgovorni urednik Mađar So-a Peter Kokai dobio otkaz, zbog toga što je učestvovao na jednoj preskonferenciji. Nacionalni savet zaseda u četvrtak (7.4.) u 15 časova u „Domu Mađara“ u Subotici, a na dnevnom redu su i izmene načina izbora glavnih i odgovornih urednika Het Nap-a i Mađar so-a. Ako Savet usvoji ovu odluku, SVM će u potpunosti preuzeti ova dva lista. Ako je tebi bitna sloboda štampe i demokratija, a želiš da kažeš „NE“ diktaturi i progonu, dođi na protest u četvrtak!

 

info- [email protected]

Ličnosti: 
Custom Search