Miljan Popov osvojio zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu

Ned, 04.09.2016 - 16:41 -- dejan.vukovic

U Novom Bečejuje u subotu 3. avgusta održano otvoreno prvenstvo Balkana u kineskom boksu (dozvoljeni udarci nogama i rukama i bacanja) na kojem su učestvovali i borci iz Kik boks kluba Spartak. Učestvovali su takmičari iz Madjarske, Češke, BiH, Irana, Makedonije i Srbije,

Najveći kvalitet u borbama su pokazali Česi I Iranci. Kik boks klub Spartak je učestvovao u borbama predstavivši se sa šest boraca od kojih je Miljan Popov osvojio zlato u konkurenciji jakih rivala. Pored jedne najsjanije medalje subotičani su osvojili i 4 srebrna odličja. 

Takmičar Milan Agbaba do 75 kg težine je pobedio u eliminaciama, ali ga je iskusni Knežević iz Rume zaustavio u finalnoj borbi. Mladi borci Mihajlo Antić i Zoltan Uri su izgubili u finalima od realno slabijih boraca, plativši danak neiskustvu.Đjorđe Todić je izgubio u eliminaciijama u konkurenciji seniora do 70 kg, od borca iz BIH koji je fosirao hvatanja i bacanja, što našem subotičaninu nije odgovaralo jer je on efikasan u udarcima. Zadnje finale je bilo izmadju Livije Kiš do 49 kg, koja je imala žestok tempo, stalno je napadala, međutim zlato joj je izmaklo zbog izgurivanje sa tatamija od strane beogradske takmičarke. Subotičani su tako na ovom Otvorenom prvenstvu Balkana osvojili 5 medalja i to 4 srebra i 1 zlato.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Custom Search