Komunisti Subotice: Otvoreno pismo upravniku Agrokombinata

Kategorija: 

Otvoreno pismo stečajnom upravniku Agrokombinata

Poštovani,

Vi u svojim saopštenjima iznosite tvrdnje da Novo udruženje akcionara Agrokombinata prezentuje netačne informacije o Vašem radu u funkciji stečajnog upravnika Agrokombinata, ali ne navodite koje su to "netačne informacije". Stoga Vas molimo da obavestite javnost koje su to "netačne informacije".

Inače, mi smo voljni da razgovaramo, ali morate da znate da je nama razgovora dosta. O nepravilnosti uvođenja stečaja u Agrokombinat AD Subotica i o nezakonitostima tokom samog stečaja i o drugim problemima Agrokombinata dobro su obavešteni svi nadležni od Subotice do Beograda u zadnjih deset godina. Svi oni jako dobro znaju i upoznati su sa krivičnim delima koja su u vezi s tim premetom učinjena i koja su dovela do uništenja Agrokombinata. Od svih upoznatih reagovala je samo Agencija za licenciranje stečajnih upravnika koja je u svom izveštaju na 19 stranica iznela i taksativno navela koja su krivična dela i nezakonitosti počinjeni u stečaju Agrokombinata. Taj izveštaj je predat Tužilaštvu i treba ga pročitati jer je vrlo poučan. Do danas niko nije pravosudno sankcionisan za počinjena zlodela u stečaju Agrokombinata! To je veoma loša poruka  nakon otvaranja poglavlja 23 i 24 pristupnih pregovora Srbije EU. U vezi svega što smo mi u UGS Solidarnost učinili, zaključujemo da u Subotici nema borbe protiv korupcije i pljačke u privatizaciji pojedinih firmi u vezi kojih smo podneli 9 krivičnih prijava. Tu cenu uništavanja privrede već sada plaćamo svi mi građani Subotice, naš grad stagnira u razvoju i još i naša deca će ispaštati zbog toga.

Naše Novo udruženje akcionara Agrokombinata  kao i UGS Solidarnost reaguju po osnovu interesa i zahteva naših članova a na osnovu dokumentacije kojom raspolažemo. To je naše pravo i u toj borbi za interese radnika i akcionara niko nas ne može sprečiti. Zadnja tužba na 50 stranica, koju smo podneli je u vezi člana 2. Aneksa 1. Ugovora o prodaji pokretne i nepokretne imovine Agrokombinata AD Subotica gde je navedeno da su "zemljište, traktori,  prikolice, kombajni, objekti tovilišta junadi i prasadi itd. BEZ VREDNOSTI" !!

Još da napomenemo da niste samo Vi legitimni predstavnik i naslednik imovine i stečajne mase Agrokombinata  nego su to i akcionari i bivši radnici koji su ga stvorili i izgradili, dok su ga drugi, neretko uz odobrenje državnih organa, doveli do bankrota i budzašto rasprodavali.

Nakon dela i sankcionisanja na koje smo ukazali, spremni smo za razgovore i saradnju u zajedničkom interesu i interesu Republike Srbije i poštovanja njenih zakona.

S poštovanjem,

Novo udruženje akcionara Agrokombinata Subotica
predsednik: Čović Grgo

UGS Solidarnost
predsednik: Vanja Dragojlović

Tagovi: 
Custom Search