Počinje košarkaška sezona

Pet, 07.10.2016 - 15:43 -- dejan.vukovic

Košarkaši Spartaka spremno dočekuju novu sezonu. Nakon dobrih igara u pripremnom periodu stekli su određene simpatije kod sugrađana. Borbu za bodove počinju u subotu 8. oktobra od 19 časova protiv ekipe Sloge. 

Meč ali i sezonu najavio je sportski direktor Goran Banjanin. - Svi jedva čekamo da počne takmičenje. Vredno smo radili i trenirali, veliki broj sugrađana pratio nas je u prijateljskim mečevima i jasno je da sa optimizmom čekamo sezonu. Verna publika je živnula, pogotovo posle utakmica protiv Solnoka i Partizana, hvale našu energiju, sliku ekipe i čini mi se da ovoliko interesovanje nije postojalo još od vremena kada su u Subotici igrali Koturović, Benčić, Đokić, Mišković. Zato i koristim ovu priliku da pozovem sve Subotičane da nas bodre. Ambicije su da budemo što bolje plasirani, imamo pravo da sanjamo maksimalne rezultate i ciljeve, ali bolje da to prepustimo vremenu koje dolazi. Idemo korak po korak, iz meča u meč, a sigurni smo da nećemo razočarati

Predrag Prlja očekuje dobru igru i pobedu na startu sezone - Iza nas su dva meseca jakih priprema. Odigrali smo nekoliko dobrih prijateljskih mečeva, izdvojio bih Solnok i Partizan. Prvu smo dobili dok smo u drugoj poraženi uz dobro igru. Pokazali angažovanu igru u oba pravca, te da, ako nam takav bude pristup i u borbi za bodove, možemo da se nadamo dobrom rezultatu. Želimo da već od prvog kola krenemo sa pobedom. Akcenat smo stavili na jaku odbranu na kojoj ćemo bazirati našu igru, te iz toga graditi i dobar napad. 

Dušan Alimpijević, trener Spartaka zadovoljan dočekuje novu sezonu – Mislim da se publici dopalo ono što smo pokazali u predsezoni, stvorila se jedna lepa atmosfera. No, svesni smo svi da ono što se dešava pre sezone i u sezoni nije isto, borba za bodove je nešto sasvim drugačije. Prvo je kolo i nemamo puno informacija o svom protivniku. Slogu vodi iskusni trener Đokić, ali mi igramo na našem terenu, gde nema kalkulacija, bez obzira ko je sa druge strane. Imamo razloga da budemo ambiciozni, ali znamo da nije samo Spartak trenirao, nije samo naša želja plej-of. Ima 6-7 organizovanih klubova koji imaju isti cilj da se nađu u plej ofu. Dosta kvalitetnih košarkaša se vratilo u Prvu ligu ikoja će po mom mišljenju biti jača za oko 30 posto u odnosu a poslednje 3-4 godine.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search