Novo slavlje košarkaša i košarkašica na gostujućem terenu

Ned, 30.10.2016 - 22:40 -- dejan.vukovic

Košarkaši i košarkašice Spartaka proteklog vikenda zabeležili su pobedu na gostujućem terenima. Košarkašice su bile ubedljive protiv Novosadske ŽKA dok su košarkaši ostvarili važnu pobedu u derbiju nad Metalcem.

Metalac - Spartak 80:85 (22:22, 19:20, 23:25, 16:18)

Muški košarkaški klub Spartak slavio je u derbiju kola pobedivši Metalac na njihovom terenu u Valjevu sa 85:80. Subotičani su slavili u neizvesnoj završnici posle uglavnom izjednačenog susreta. Junak susreta bio je Puljko koji je ubacio 34 poena. 

Spartak je od samog starta utakmice krenuo izuzetno motivisano i predvođeni raspoloženim Puljkom uglčavnom su vodili u prvom periodu.  Ipak, domaćin je serijom poena Jošila u finišu prve četvrtine uspeo da izjednači na 22:22. Subotičani su nastavlili sa dobrom igrom i zahvaljujući Hrvoju Puljku imali su devet poena viška. Valjevci su stizali rezultat, da bi trojkom Vasića stigli i do preokreta, 39:38. Noviom tricom Puljka koji je u prvom poluvremenu zabeležio 26 poena na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću Spartaka od 41:42.  

U trećem periodu, ekipe su se smenjivale u vodstvu. U redovima subotičana razigrali su se Popović i Jovišić koji je sa dve vezane trojke održavao blagu prednost Spartaka. U poslednji perood se ušlo sa 3 poena prednosti u korist Spartaka. Velika borba se vodila u četvrtom periodu. Koševi su se najčešće postizali sa linije slobodnih bacanja. U finišu utakmice Metalac je imao tri poena viška i napad. Subotičani su uspeli da se odbrane, da bi Jovišić u sledećem napadu trojkom poravnao rezultat. Pogodio je potom i jedno slobodno bacanje za minimalnu prednost Spartaka, 80:81. Usledili su poeni Hristova sa linije slobodnog bacanja za 80:83. Pokušao je Đukanović trojkom da izbori produžetak, međutim lopta nije ušla u koš da bi konačan rezultat postavio Laketa zakucavanjem. 

Nakon četiri odigrana kola košarkaši Spartaka se nalaze na deobi prvog mesta sa 3 pobede i jednim porazom. isti skor zabeležili su  Dynamik i Vršac. 

Novosadska ŽKA - ŽKK Spartak 42:81 (15:14,12:16,9:24,6:27) 

Košarkašice Spartaka opravdale su ulogu favorita i ubedljivo savladale Novosadsku ŽKA sa 82:41. Subotičanke su do ubedljive pobede stigle u drugom poluvremenu, kada su odličnom odbranom potpuno zaustavile napade domaćih košarkašica. Koliko su bile dominantne u drugom poluvremenu govori i rezultat od 51:15 za Spartak. 

Nakon pet odigranih kola košarkašice Spartaka se nalaze na deobi prvog mesta sa 4 pobede i jednim porazom. 

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search