Kako banke pljačkaju građane, privrednike i državu

Kategorija: 
Izvor: 

RRA “PANONREG“ Subotica u okviru svojih aktivnosti koje se odnose na podršku razvoju  preduzetništva organizuje panel diskusiju na temu „KAKO BANKE PLJAČKAJU GRADJANE, PRIVREDNIKE I DRŽAVU“.

Skup će okupiti  menadžere mikro, malih i srednjih preduzeća kao i sve druge zainteresovane gradjane koji imaju poteškoća sa razumevanjem finansijskog tržišta i  eventualno vraćanjem kredita bankama.

Panel  će se održati  28. janura 2017. (subota), sa početkom u  10:00 sati, na Otvorenom univerzitetu u Subotici, Trg cara Jovana Nenada 15, sala 213, 1. Sprat

  • 09:30 – 10:00   Registracija učesnika
  • 10:00 – 10:10   Pozdravna reč – Milan Maličević, v.d. direktor RRA Panonreg, Subotica
  • 10:10 – 11:30   Izlaganje gosta panela - Zoran Tasić; revizor, sudski veštak i rizik menadžer
  • 11:30 – 13:00   Dijalog / polemika panela sa govornicima

Tema panel diskusije:

Pet načina kako banke putem kredita, kršeći zakon o obligacionim odnosima, pljačkaju građane, privrednike i državu Srbiju:

1.      Nezakonito je kredit dobijen kao keš u dinarima vezati valutnom klauzulom za evre, švajcarce, a to banke kod nas rade, na osnovu tz. valutnih klauzula,
2.      Nezakonito je obračunavanje zakonske zatezne kamate pre krajnjeg roka dospeća kredita, a to banke kod nas rade,
3.      Nezakonita je naplata raznih naknada na kredit, a to banke kod nas rade,
4.      Nezakonita je naplata raznih provizija na kredit, a to banke kod nas rade,
5.      Samovoljno menjanje kamatne stope tokom korištenja kredita u skladu sa aktima i poslovnom politikom (nezakonito).

Cilj panela da se učesnici upoznaju sa mogućim pravima da u sudskom postupku dobiju presude o apsolutnoj ništavosti svih kredita  koje su banke davele na ovaj način.

Pozivamo sve zainteresovane da se odazovu pozivu i svojim prisustvom i aktivnim učešćem pridonesu rešavanju dilema oko funkcionisanja finansijskog tržišta.

za RRA Panonreg,
Milan Maličević, v.d. direktor

Tagovi: 
Custom Search