Juniori stonoteniskog kluba Spartak ekipni vicešampioni Srbije

Ned, 05.02.2017 - 23:45 -- dejan.vukovic

Proteklog vikenda stonoteniski klub Spartak zabeležio je odlične rezultate. Juniori su postali ekipni vicešampioni Srbije dok je Aleksandar Čokić osvojio treće mesto na Međunarodnom turniru "Molnar Janoš" koji je održan u Mađarskoj. 

Nakon uspeha na ekipnom juniorskom prvenstvu Vojvodine gde su osvojili prvo mesto, stonoteniska ekipa je opravdala očekivanja i na ekipnom prvenstvu Srbije osvojivši vicešampionsku titulu. Takmičenje se prvo odvijalo po grupama gde je Spartak izgubio od Stenesa (Zrenjanin) sa 3:0, nakon čega su savladali Novi Sad sa 3:1 i tako se plasirali u polufinale. U borbi za finale stonoteniseri Spartaka su u krajnje neizvesnom meču savladali Temerin sa 3:2. U finalu su se ponovo sastali sa ekipom Stenes iz Zrenjanina i doživeli novi poraz od 3:0. Krajnji poredak juniorskog ekipnog prvenstva Srbije je sledeći:

  1. mesto Stenes, Zrenjanin
  2. mesto Spartak, Subotica
  3. mesto Stak, Beograd
  4. mesto Temerin, Temerin

Juniorsku ekipu Spartaka sačinjavali su: Bognar Bence (kapiten), Mihalovič Dominik, Čokić Aleksandar, Andrašić Luka i Marković Jovan. Juniorsku ekipu Spartaka vodio je trener Gavrilović Mirko .

 

Na 22. memorijalnom stonoteniskom turniru "Molnar Janoš" namenjenom za mlađe kadete, igrače do 12 godina koji je održan u Budimpešti Čokić Aleksandar član stonoteniskog kluba Spartak osvojio je 3. mesto i bronzanu medalju u konkurenciji igrača iz čak 13 zemalja. Ovaj fenomenalan rezultat Čokić je ostvario pošto je u kvalifikacionoj grupi pobedio svoja tri rivala nakon čega se plasirao na glavnu tablu od 64 takmičara. U prvom kolu je bio slobodan, nakon čega je za ulazak među 16 najboljih pobedio nemca Rauck Liama sa 3:1.  U četvrtfinalu je pobedio Engleza Indijskog porekla Ananda Adila sa 3:0. U borbi za medalju i ulazak među četiri najbolja stonotenisera na turniru Čokić je pobedio Irca Joyca Thomasa sa 3:2. U polufinalu je poražen od odličnog igrača iz Mađarrske, Huzsvar Erika.

Krajnji poredak mlađi kadeti:

  1. mesto Huzsvar Ervik - Mađarska
  2. mesto Loret Pau - Španija
  3. mesto Čokić Aleksandar - Srbija
  4. mesto Balog Bence - Mađarska

Drugi takmičar Spartaka u Budimpesti, bio je Stojan Kiš Lehel koji je imao tešku kvalifikacionu grupu i nije uspeo da se plasira na glavnu tablu. Memorijalni Molnar Janoš se kotira kao jedan od najjačih turnira za mlađe kategorije u Evropi. Mladje kadete Spartaka na turniru u Madjarskoj vodio je trener Brstina Branko.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Custom Search