Nastavak radionice "Na sav glas"

Kategorija: 

Nakon uspešne prve radionice “Na sav glas!!!” koja je održana u maju, u oktobru Fondacija “Danilo Kiš” organizuje drugu radionicu “Na sav glas 2 !!!” na koju su dobrodošli i novi i stari polaznici! Mladi, stari, veliki, mali, instrumentalisti (koji se ne libe zapevati), perkusionisti, veseli, tužni, aktivni, pasivni i svi oni koje pevanje inspiriše ali i oni koji se pevanja i svog glasa plaše  dobrodošli su na Radionicu pevanja „Na sav glas 2!!!“ koja se organizuje u okviru konkursa "Uskladišti svoju ideju" i koju će voditi Gloria Lindeman.

Dvodnevna radionica će se održati u Omladinskom klubu "Skladište" u petak, 20. oktobra 2017. godine od 19.30 do 21.30 sati i u subotu, 21.oktobra od 16.00 do 18.30 sati. Učešće je besplatno ali je neophodna prijava putem telefona 024/ 523-566 ili slanjem mejla na adresu [email protected]

Radioničari će biti u prilici da probude svoj glas, da se osmele da pevaju na sav glas kao i da uživaju u pevanju. Voditeljka radionice Gloria Lindeman vodiće polaznike kroz vežbe zagrevanja glasa i tela (jer je glas deo tela), uz vokalno-ritmičke igre i improvizacije, a polaznici će naučiti i nekoliko pesama iz raznih krajeva sveta.

Gloria Lindeman je rođena u Subotici. Završila je Srednju muzičku školu (klavir). Posle završenih studija komparativne književnosti i španskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu počela je da uči đembe i druge tradicionalne zapadnoafričke instrumente, te da peva u ženskom etno horu Čipkice. Bila je dirigentkinja horova Le Zbor i Čipkice iz Zagreba. Pohađala je međunarodnu radionicu etno muzike Ethno Sweden (Rattvik, Švedska), a zatim je završila edukaciju za voditelje radionica u organizaciji Ethno World, pod pokroviteljstvom Fondacije Grundtvig. Učestvovala je na mnogim vokalnim radionicama tradicionalnog srpskog, hrvatskog, makedonskog i bugarskog pevanja, kao i na radionicama koje povezuju telo, glas i emocije. Vodila je radionice pevanja (samostalnih i u sklopu festivala) u Hrvatskoj, Srbiji i inostranstvu. Radila je kao horovođa/vokalni pedagog/izvođač na predstavama nekoliko hrvatskih i stranih pozorišta (Montažstroj, HNK Split, Anagoor).

Custom Search