Najava internacionalne regate - SEEOOC

Kategorija: 
Izvor: 

Najveća i najznačajnija srpska internacionalna regata u jedrenju za klasu OPTIMIST, u kojoj se takmiče deca do 15 godina, održava se dvanaesti put ove godine, od 4. do 6. maja na Paliću.

Otvoreni kup Jugoistočne Evrope za klasu optimist (SEEOOC - South East Europe Open Optimist Cup) tokom prethodnih 11 godina okupio je najmlađe jedriličare sa tri kontinenta: iz Evrope, Azije i Afrike. Na Paliću su na ovim majskim svečanostima sporta, multikulturalnosti i mladosti u čak 70 trka do sada jedrili takmičari iz 17 zemalja: Albanije, Alžira, Bugarske, Crne Gore, Češke, Jermenije, Japana, Kipra, Kenije, Kirgistana, Mađarske, Makedonije, Rumunije, Rusije, Slovačke, Slovenije i Srbije.

Uz mladalačku veselost i dečji žamor koji prati SEEOOC regatu, ozbiljnost ovog takmičenja dokazana je i činjenicom da su mnogi od tih takmičara postali osvajači evropskih i svetskih priznanja u jedrenju, a suđenje je povereno međunarodnom sudijskom odboru među kojima je bilo i onih koji su sudili na olimpijskim igrama.

Ove godine na SEEOOC se već prijavilo oko 120 takmičara iz Mađarske, Slovačke, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije i, naravno, Srbije.
SEEOOC regatu organizuju klubovi JK Palić i NK Palilula, u saradnji sa Jedriličarskom Savezom Vojvodine, uz pokroviteljstvo Ministarstva omladine i sporta Srbije, Pokrajinskog Sekretarijata za sport i omladinu, Grada Subotice i brojnih drugih prijatelja regate.

Custom Search