Borac odneo bodove posle velike borbe

Ned, 21.10.2018 - 23:08 -- dejan.vukovic

Spartak – Borac 74:77 (22:22, 11:26, 22:8, 19:21)

Subotica, Hala sportova, gledalaca: oko 500. Sudije: Ilija Belošević, Branislav Mrdak i Radoš Arsenijević.

Spartak: Vilijams 22, Bakumanja 4, S. Gazibegović 2, Lučić, Urošević, Čampara 15, Petrov 15, Kojić, V. Gazibegović 2, Kuridža 3, Barna 11.

Borac: Alikadić, Popović 2, R. Đoković 7, I. Đoković 12, Gavrilović 3, Majstorović 5, Prlja 6, Kočović 1, Zekavičić 8, Stamenković 16, Čarapić 3, Marinović 14.

Košarkaši Spartaka bili su na korak da iznenade favorita. Sustigli su zaostatak od 15 poena, ali su u poslednjem minutu napravili par gešaka koje su ih možda koštale i pobede u ovom susretu.

Domaćini su dobro počeli utakmicu, košem čampare poveli su sa 7:4. Ipak, gosti su u narednim minutima preokrenuli rezultat, uz seriju od 9:0, te zahvaljujući dobrom šutu za tri poena došli su do vodstva od 18:11. Do kraja četvrtine Vilijams donosi šest poena za nerešenih 22:22 na isteku prvog dela.

Druga četvrtina pripala je gostima, koji su imali odličan šut za tri poena i odigrali odlično u odbrani. Trojkama Marinovića, Borac je poveo sa 31:25, da bi par minuta kasnije Stanković povećao razliku na dvocifreu prednost, 38:27. Nisu subotičani imali rešenje za igru gostiju u tim trenucima. Koševima Ilije Đokovića Borac je na poluvreme otišao sa velikih 48:33. 

Spartak je u nastavku utakmice uspeo da odgovori favorizovanom protivniku. Čvršćom igrom u odbrani zaustavili su napade protivnika i polako smanjivali razliku. Razigrao se Vilijams koji je rešetao koš gostiju a uz poene Barne Spartak se primakao na 44:51. Barna trojkom za 49:53 najavljuje preokret i veliku borbu do kraja utakmice. Uz odličnu igru u odbrani i novom trojkom Barne subotičani su se primakli na korak do poravnanja na kraju treće deonice, 55:56.   

Poslednja četvrtina počela je trojkom Kuridže i rezultatskim preokretom za 58:57. Usledila je rezultatska klackalica do samoga finiša utakmice. Dve vezane greške Spartaka u napadu pomogle su gostima da na minut do kraja dođu do tri poena prednostti, pogrešio je potom Čampara još jednom. Na minust tri poena, Ljubotina trener subotičana 22 sekunde pre kraja zatražio je tajm aut za potencijalni produžetak. Usledio je prekršaj Borca i sigurno ubacivanje Vilijamsa sa linije penala za minimalni zaostatak. Pokušao je Spartak faulom da zaustavi napad Borca, međutim siguran sa slobodnih bacanje je bio i Stamenković. U poslednjim trenucima susreta Vilijams je pokušao šutom za tri poena iz izuzetno teške i skoro nemoguće pozicije da donese produžetak, međutim nije bio precizan.

Tagovi: 
Custom Search