Izišla iz tiska brošura "Dužijanca"

Kategorija: 

Brošura je tiskana u pet tisuća primjeraka na hrvatskom, srpskom, mađarskom i engleskom jeziku. Puni naslov joj je DUŽIJANCA - SVEČANOST ZAVRŠETKA ŽETVENIH RADOVA.

Ovom brošurom želimo mnogima ponuditi prvu informaciju o našoj drevnoj i dragoj manifestaciji. Dijelit ćemo je besplatno na našim  manifestacijama ali i drugim značajnim skupovima kao promotivni materijal.

Prigodni tekst pod naslovom POKRETNI MUZEJ bunjevačkih Hrvata na ulicama Subotice napisala je Nevena Mlinko. U tekstu među ostalim stoji: „Svečanost Dužijanca predstavlja krunu višemjesečnih priprema i realizacije preko trideset različitih programa u mjestima na sjeveru Bačke među kojima je i cjelodnevno Takmičenje risara u Đurđinu…

Manifestacija dostiže svoj vrhunac na dan Dužijance zahvalom Bogu u crkvi i svečanom povorkom kroz grad kada pred vašim očima oživljava velebna prošlost. Dužijanca je jedinstveni doživljaj pokretnog muzeja… Prigodni tekst završava pozivom: Budite dio veličanstvene priče o zemlji i zahvalnosti, radu i umjetnosti, povijesti i budućnosti bunjevačkih Hrvata. Dobrodošli u Suboticu na Dužijancu – svetkovinu završetka žetve!

Vjerujemo da će ova brošurica pomoći boljem upoznavanju i prepoznavanju naše Udruge i naših manifestacija u projektu Dužijanca. Na brošuri je naznačena adresa facebook-stranice naše Udruge, e-mail adresa, kao i kontakt telefon na kojem se mogu dobiti opširnije informacije.

Brošuru će dakako i dalje pratiti cjeloviti program naše manifestacije koji smo i dosada redovito tiskali uoči blagdana sv. Marka (25. 04.) kada svake godine blagoslovom žita na parceli određenoj za takmičenje risara započinje Dužijanca te godine.

Brošurica je tiskana uz potporu Pokrajinskog tajništva za obrazovanje, propise, upravu nacionalne manjine – nacionalne zajednice kao i uz potporu tiskare „Rotografika“.

Ličnosti: 
Custom Search