Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Repertoar Eurocinema za period od 06.12. do 12.12.

Uto, 04.12.2018 - 15:57 -- nikola.tumbas

Animiran film: GRINČ  3D / Dr. Seuss' The Grinch  (SAD, 2018) SINHRONIZOVANO!

 

Vikend: 08. i 09. decembar i od 11h

Cena karte za 3D: 350 din.

 

Režija: Scott Mosier, Yarrow Cheney

Žanr: animirani, porodični, komedija

Dužina trajanja: 90 min

 

GRINČ je priča o neobičnom mrzovoljnom ciniku koji kreće u misiju da ukrade Božić, a čije se srce do kraja te avanture menja zahvaljujući neobuzdanom duhu devojčice koja veruje u Božić i čaroliji praznika. Duhovit, toplo i vizuelno očaravajući film pričaće nam univerzalnu priču o prazničnom duhu i nesavladivoj snazi optimizma. Grinč živi usamljeničkim životom u svojoj pećini, a jedino ko mu pravi društvo je njegov verni pas, Maks. Pećina je prepuna izuma i inovativnih sprava koje zadovoljavanju njegove svakodnevne potrebe, a jedino kada sreće svoje susede jeste kada ostane bez hrane i mora da ide do grada u nabavku. I svake godine, pred Božić, Grinča sve više i više nervira sve veća i svetlija i glasnija praznična atmosfera. Kada grad objavi da je u planu ukrašavanje tri puta veće jelke nego do tada, Grinč shvata da je jedino šta mu preostaje kako bi sebi obezbedio malo mira i tišine, da ukrade Božić. Kako bi to izveo, rešio je da se maskira u Deda Mraza.

 

Trejler:   https://www.youtube.com/watch?v=I_f7qYIqDi8      

 

ASTERIKS TAJNA CAROBNOG NAPITKA] Animiran film: ASTERIKS – TAJNA ČAROBNOG NAPITKA  3D (FRA, 2018) SINHRONIZOVANO!

 

Raspored prikazivanja: 06. – 12. decembra u 17h

Cena karte za 3D: 350 din.

 

Režija: Alexandre Astier, Louis Clichy

Žanr: animirani

Dužina trajanja: 105 min

 

 

Tajna čarobnog napitka je nova filmska adaptacija o pustolovinama nepobedivih junaka koji pred veliko platno dovode celu porodicu. U ovoj priči Čudomiks odlučuje da je vreme za osiguranje budućnosti sela pa zajedno s Asteriksom i Obeliksom kreće u potragu za mladim druidom kojem može preneti tajnu o čarobnom napitku koji osigurava trajnu zaštitu.
 

 

Trejler:   https://www.youtube.com/watch?v=Xy_qqmyW1Ok&t=17s       

 

Film: KRCKO ORAŠČIĆ I ČETIRI KRALJEVSTVA 3D / The Nutcracker and the four Realms (SAD, 2018)

Raspored prikazivanja: 06. – 12. decembra u 19h

PAŽNJA: U subotu 08. decembra NEMA PROJEKCIJE

Cena karte za 3D: 350 din.

 

Režija: Lasse Hallström

Uloge: Keira Knightley, Mackenzie Foy, Matthew Macfadyen,

Helen Mirren, Morgan Freeman

Žanr: porodični, avantura, fantazija

Dužina trajanja: 99 min

 

Jedino što Klara želi je ključ, jedinstveni ključ koji može da otvori kutiju koja
sadrži dragoceni poklon. Zlatna nit, koja joj je pokazana na godišnjoj zabavi njenog kuma, Droselmajera, odvešće je u nepoznati i misteriozni paralelni svet. U tom svetu Klara upoznaje vojnika po imenu Filip, bandu miševa i regenta koji vladaju u tri kraljevstva: Zemlji pahuljica, Zemlji cveća i Zemlji slatkiša. Klara i Filip moraće da oslobode četvrto kraljevstvo, koje teroriše Majka Medenjak, da vrate Klarin ključ i da uspostave harmoniju.

 

Trejler:   https://www.youtube.com/watch?v=gKeGUVBcmwQ    

 

KRALJ PETAR PRVI (SRB, 2018)

 

Raspored prikazivanja: 06. – 12. decembra u 21h

Cena karte: 250 din.

 

Režija: Petar Ristovski

Uloge: Lazar Ristovski, Radovan Vujović, Milan Kolak,

Danica Ristovski

Žanr: drama, istorijski, ratni

Dužina trajanja: 125 min

 

Kralj Petar Karađorđević, kao mlad proteran je iz Srbije od strane suparničke dinastije Obrenovića. Nikada nije uspeo da napravi čvrstu vezu za zemljom iz koje je potekao, narodom čiji je potencijalni kralj, niti titulom koja mu po pravu pripada.

Kada se spletom istorijskih okolnosti Kralj Petar Karađorđević vratio u domovinu, uveo je parlamentarnu demokratiju na dvoru i započeo obnovu Srbije. Ali Srbiji se nije dalo da napreduje. Atentatom u Sarajevu počinje Prvi Svetski rat i Austro-ugarska pokazuje svu svoju nemilosrdnost. Posle dve herojski dobijene bitke na Ceru i Kolubari, Vlada donosi odluku da je povlačenje ipak neminovno. Tokom mučnog povlačenja preko albanskih planina kralj upoznaje Makrenu, majku vojnika Marinka. Nemoćna da sina pronađe u nepreglednim kolonama vojske i naroda, ona zavetuje samog kralja da mu preda par čarapa koje je isplela. Nažalost, kralj Marinka nalazi prekasno a Makrena umire na grobu mladog austrijskog vojnika, oplakujući u ime svih majki sve sinove – nevine žrtve rata.

Srpska vojska uz strašne gubitke stiže do Krfa i ostrva Vido – ostrva smrti, ali i srpskog vaskrsnuća!

 

Trejler:   https://www.youtube.com/watch?v=VMjYiD_D43I     

Vreme održavanja - početak: 
Čet, 06.12.2018 - 15:45
Vreme održavanja - kraj: 
Sre, 12.12.2018 - 22:45