Rukometaši Spartaka savladali Rudar

Ned, 09.12.2018 - 00:03 -- dejan.vukovic

RK Spartak - RK Rudar 30:23 (16:14)

Hala sportova u Subotici. Sudije: Trivković Daniel i Milosavljević Boriša. Gledalaca: oko 300. Isključenja: Spartak 6 min, Rudar 6 min. Sedmerci: Spartak: 6/3, Rudar: 0/0. Igrač utakmice: Janković Stefan (RK Spartak)

Spartak: Pjevalica Vukašin, Peić Tukuljac Željko 2, Peić Tukuljac Jovan, Kolundžić Uroš, Šukić Željko 2, Janković Stefan 11, Spremo Strahinja, Kojadinović Uroš 6, Arđelan Stefan, Karan Dejan 2, Petrović Ilija 3, Ristić Mihailo, Maksić Aleksa, Leovac Filip 2, Stefanović Nikola 1, Arđelan Stefan, Abadžić Vladimir (k) 1. 

Rudar: Vuković Miloš, radisavljević 3, Tatari 1, Avramović 4, Vuković V. 2, Begović, Tica 1, đorđević, Stajković, Despotović, Mirković 1, Milošević 4, Nedeljkov 4, Božić 2, Merdović 1. 

Rukometaši Spartaka nalaze su u seriji dobrih igara i rezultata uprkos žestokom ritmu stalnog igranja sreda-subota. Nakon uspešnih igara u Kupu Vojvodine i plasmanu u finale, subotičani su i u prvenstvu zabeležili vredne rezultate. Nakon pobede nad Mokrom Gorom i osvajanjem boda u duelu sa Partizanom večeras su u hali sportova u Subotici savladali Rudar sa ubedljivih 30:23. 

Subotičani su dosta nervozno ušli u meč, verovatno opterećeni željom za osvajanjem novih važnih bodova. Nakon 3:3 poveli su sa 5:3 golovima mladih kadetskih reprezentativaca Stefanovića i Kojadinovića. Gosti su golom Avramovića uspeli da izjednače na 8:8 u 19. minutu susreta, zahvaljujući greškama domaćih posebno u fazi napada. Tri minuta kasnije Radisavljević donosi  rezultatski preokret za 9:10. Subotičani su uspeli ponovo da povežu svoje redove te serijom golova uspeli da na odmor odu sa dva gola viška, 16:14. 

Domaći su meč prelomili početkom drugog poluvremena. Razigrali su se svi domaći igrači predvođeni Jankovićem koji je postigao čak 11 golova na utakmici i bio proglašen za najboljeg igrača.

Sa dva gola Ilije Petrovića u nizu Spartak je imao šest golova viška, 22:16 u 43. minutu. Dva minuta kasnije Janković pogaša za 23:16 i već tada je bilo jasno da bodovi ostaju u Subotici.

Deset minuta pre kraja susreta Kojadinović pogađa za 27:19. U finišu utakmice trener domaćih Slaviša Laković šansu je pružio svim igračima pa se na parketu našlo čak šest mladih subotičana u postavi Spartaka. 

Ostvarena pobeda izuzetno je važna za rukometaše Spartaka koji će već u sredu 12. decembra pokušati povećati svoj bodovni saldo, u utakmici koju igraju u Subotici od 17 časova protiv Obilića. 

 

Custom Search