Hokej klub Spartak ugostio reprezentaciju BIH

Uto, 25.12.2018 - 00:22 -- dejan.vukovic

Seniorska ekipa hokejaškog kluba Spartak je na Gradskom klizalištu ugostila seniorsku reprezentaciju BIH sa kojima su odigrali i dve prijateljske utakmice na zahtev bosanskog hokejaškog saveza, u sklopu njihovih priprema za odlazak na Svetsko prvenstvo III Divizija.

U oba meča zasluženu pobedu je odnela ekipa domaćina i to rezultatima 9:1 (2:1 4:0 3:0) i 11:4 (3:2 1:2 7:0). Za HK Spartak su na ovom meču nastupila i četiri mlada igrača, Subotić Srđan, Đurđev Nikola, Bogešić Vedran i Pejović Nemanja koji su svoje sportske karijere počeli u subotičkom klubu, a trenutno nastupaju za U20 klubove MAC i KMH iz Budimpešte. Oni su svojim kvalitetom podigli nivo igre i sam pristup svih ostalih igrača u ekipi.

Publika je imala priliku da uživa u lepim potezima i sportskim akcijama hokejaša u plavo belim dresovima. U klubu su izuzetno ponosni na podatak da je za Spartak na ove dve utakmice nastupilo čak 22 igrača i 3 golmana. Posle dužeg vremena, konačno su i seniori imali priliku da odigraju utakmice na subtičkom klizalištu, što je i rezultiralo određeno dozom "nervoze" u završnici na početku obe utakmice, ali kada su se momci "zagrejali" i ušli u ritam, sve je išlo kako je i planirano i dogovoreno u svlačionici.

Za seniore HK Spartak su nastupili: Alaker Erik, Vidaković Igor, Velašević Miloš, Gergelj Danijel, Peter Alen, Plavšić Dominik, Kolarić Aleksandar, Bošnjak Luka, Tancoš Tamaš, Šljapić Igor, Subotić Srđan, Bogešić Vedran, Gallagher Daniel, Kojić Miloš, Cindel Norbert, Đurđev Nikola, Pejović Nemanja, Perušić Ivan, Tolmači Branislav, Đorđević Aleksandar, Mileusnić Petar, Katančić Erik, Nešić Mate, Katančić Denis i Fabec Joseph. Treneri: Brestovac Uroš i Jacob Pile.

Custom Search