Davor Štefanek odlikovan povodom Dana državnosti

Ned, 17.02.2019 - 13:59 -- dejan.vukovic

Povodom Dana državnosti Srbije predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, odlikovao je zaslužne pojedince i institucije u oblasti kulture, medicine, privrede, sporta, nauke, diplomatije, Zlatnom medaljom za zasluge, srpske zastave trećeg stepena. 

U oblasti sporta odlikavanja su primili Davor Štefanek, rvač Spartaka i predsednik Sportskog saveza Srbije i Borislava Perić Ranković paraolimpijka u stonom tenisu 

Olimpijski pobednik i vlasnik devet velikh medalja sa olimpijskih, svetskih i evropskih prvenstava, subotičanin Davor Štefanek istakao je veliko zadovoljstvo po dobijanju priznanja -  Iskreno, ovo je moj drugi šok u životu. Prvi je bio kada sam proglašen za najboljeg rvača sveta a današnja  Zlatna medalja za zasluge povodom Dana državnosti Srbije je drugi šok. Ovo je jedna od najznačajniih zlatnih medalja koje sam dobio u životu. Ovakvo priznanje mi posebno znači jer prvak sveta, evropski ili olimpijski prvak možeš biti nekoliko puta, a ovakav orden se dobija jednom u životu. Hvala predsedniku Aleksandru Vučiću i državi Srbiji što me je nagradila za moj dosadašnji rad, do sada na strunjači, ali i sada kada sam na čelu Sportskog saveza Srbije.

Davor se zahvalio i ljudima od kojih ima veliku podršku i koji su deo njegovog uspeha - Želeo bih da se zahvalim i ljudima koji su oko mene počev od mojih roditelja, supruge i sina Matije. Veliku zahvalnost dugujem i Ministarstvu omladine i sporta što ulažu i podržavaju sportiste, predsednik koji je prepoznao da treba ulagati i u individualne sportove i tako nam omogućili da odradim sve pripreme i dođem do najviših odličja. Zahvaljujem se i predsedniku Rvačkog saveza Srbije Željku Trajkoviću koji je svojom logistikom i podrškom rvački sport doveo do današnjih rezultata. Moram još jednom napomenuti da deo ove medalje pripada svima njima, ali i generalnom sekretaru Sportskog saveza Srbije Goranu Marinkoviću i zaposlenima u Sportskom savezu Srbije koji su mi omogućili prošle godine da budem četiri meseca na pripremama, a posao nije trpeo i SSS je doveden na zavidan nivo i nastavićemo da ga izdižemo još više. Da svih ovih ljudi nije bilo ne bi bilo ni mojih rezultata. Hvala Vam svima što smo zajedno dokazali da mogu da radim i jedan i drugi posao jednako uspešno.

photo: Sportski savez Srbije

Tagovi: 
Ličnosti: 
Custom Search